Trend 2013: Jeugd on the move

11 januari 2013 |
Trend 2013: Jeugd on the move<

Nouja trend. Het gebeurt al een aantal jaren dat jongeren zich inzetten voor slow food en duurzaam voedsel. Maar op de Horecava laten ze zien hoe hip de levenswijze eigenlijk wel niet is.

Onwetend proeven
Tijdens de trendpresentatie laten jonge koks Dionne van Zijl en Roel van Vliet het publiek twee kleine hapjes proeven, een groenterol en een rond stukje groente met daarop een stukje vlees. Ze vertellen nog niet wat er precies wordt geserveerd, totdat iedereen klaar is met eten. De groenterol is een blaadje savoiekool gevuld met pastinaakpuree. Het andere hapje is wortel met daarop een stukje varkenstong. Omdat je niet weet wat het is, is de ervaring extra leuk.

Massaproductie terugdraaien
YFM is de jeugdtak van Slow Food, een ecogastronomische organisatie die probeert het voedselsysteem te veranderen. Omdat veel producten in grote massa's worden geproduceerd is het voor de gast lastig om te herleiden waar het product vandaan komt. Daarnaast komt het regelmatig voor dat veel voedsel wordt weggegooid. Slow Food richt zich op het stimuleren van bio-diversiteit en duurzaam produceren. Ook YFM zet zich hiervoor in.

Plichtgevoel
Het is inspirerend om te zien hoe de jongeren die bij de presentatie aanwezig zijn een hart hebben voor het doel. Ze proberen iets te veranderen aan de manier waarop mensen eten. Dat gaat met kleine stapjes. Ze realiseren zich dan ook dat de bio-landbouw niet aan staat is om de wereld te voeden. Maar ze voelen zich wel verplicht om een verandering in die richting teweeg te brengen.

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: