Trend 2013: Jeugd on the move

11 januari 2013 |
Trend 2013: Jeugd on the move<

Nouja trend. Het gebeurt al een aantal jaren dat jongeren zich inzetten voor slow food en duurzaam voedsel. Maar op de Horecava laten ze zien hoe hip de levenswijze eigenlijk wel niet is.

Onwetend proeven
Tijdens de trendpresentatie laten jonge koks Dionne van Zijl en Roel van Vliet het publiek twee kleine hapjes proeven, een groenterol en een rond stukje groente met daarop een stukje vlees. Ze vertellen nog niet wat er precies wordt geserveerd, totdat iedereen klaar is met eten. De groenterol is een blaadje savoiekool gevuld met pastinaakpuree. Het andere hapje is wortel met daarop een stukje varkenstong. Omdat je niet weet wat het is, is de ervaring extra leuk.

Massaproductie terugdraaien
YFM is de jeugdtak van Slow Food, een ecogastronomische organisatie die probeert het voedselsysteem te veranderen. Omdat veel producten in grote massa's worden geproduceerd is het voor de gast lastig om te herleiden waar het product vandaan komt. Daarnaast komt het regelmatig voor dat veel voedsel wordt weggegooid. Slow Food richt zich op het stimuleren van bio-diversiteit en duurzaam produceren. Ook YFM zet zich hiervoor in.

Plichtgevoel
Het is inspirerend om te zien hoe de jongeren die bij de presentatie aanwezig zijn een hart hebben voor het doel. Ze proberen iets te veranderen aan de manier waarop mensen eten. Dat gaat met kleine stapjes. Ze realiseren zich dan ook dat de bio-landbouw niet aan staat is om de wereld te voeden. Maar ze voelen zich wel verplicht om een verandering in die richting teweeg te brengen.

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: