Top vijf foodfestivals in Europa

27 mei 2014 |
Top vijf foodfestivals in Europa<

Er is geen betere plek om te genieten van verschillende keukens en heerlijke hapjes dan op een foodfestival. Alleen het stijgende aanbod maakt de keuze soms moeilijk, vandaar dat
GoEuro er vijf voor je uit heeft gekozen. Vijf totaal verschillende, maar allemaal heerlijke foodfestivals in Europa, waar ons in ieder geval het water van in de mond loopt. Bon appétit!
Rollende Keukens, Amsterdam

28 mei – 1 juni

We beginnen met eentje uit eigen land. In Amsterdam verzamelen zich dit jaar voor de zevende keer op rij tientallen rijdende eetgelegenheden zoals de grootste trucks, mooiste busjes en gekste brommers. Een gezellig geheel met als decor de mooie Westergasfabriek. Op het openluchtfestival kun je vijf dagen lang genieten van verschillende culinaire hoogstandjes; van soep tot pizza en van smoothies tot visgerechten. Natuurlijk is dit niet het enige en kan je tijdens het eten genieten van livemuziek en entertainment. In de zon of onder de sterren komen er jaarlijks duizenden mensen naar het festival. En iedereen die eens is geweest weet het zeker: ik kom volgend jaar terug!

Pizza fest, Napels

26-30 Mei

Het Pizza fest in Napels brengt jaarlijks een ode aan Italië’s bekendste snack: pizza. Dit festival in de geboortestad van de pizza is de grootste ter wereld en een perfecte manier om kennis te maken met de Italiaanse cultuur. Natuurlijk wordt er tijdens dit feest ook besloten welke de beste pizza van de wereld is, en het publiek mag meebeslissen. Dus voel je vrij om zoveel soorten pizza te eten als je op kan zodat je genoeg vergelijkingsmateriaal hebt. Naast dat er overal in de stad pizza wordt aangeboden, zorgen ook concerten, optredens en cabaret voor een gezellige sfeer. Maar de deeg-gooiende pizzabakkers opzichzelf zorgen ook al voor een groot schouwspel. Dus neem een stuk pizza en een kopje koffie of glaasje limoncello en geniet van ‘la dolce vita’ in Napels.

Fête de la Gastronomie – Heel Frankrijk

19-21 September

Deze mag niet ontbreken: het enige landelijke culinaire festival ter hele wereld. Al is ‘festival’ misschien niet de goede benaming voor dit evenement, want het is veel groter dan dat. Dit jaar wordt alweer voor de vierde keer het ‘food festival’, om het toch maar zo te noemen, ‘Fête de la Gastronomie’ georganiseerd. Drie dagen lang worden er duizenden activiteiten georganiseerd door heel Frankrijk om de diversiteit van de Franse keuken te vieren. Want zoals bekend, houden Fransen van hun cuisine en trekken ze dus ook alles uit de kast om tijdens het festival je de lekkerste gerechten voor te schotelen. Met verschillende festivalmenu’s, kookdemonstraties op straat, marktjes, picknicks, rondleidingen en bijzondere eetlocaties wordt heel Frankrijk voor drie dagen omgetoverd tot één groot food festival.

Festa Do Marisco – O Grove, Spanje

2 – 12 Oktober

Voor visliefhebbers is het festival Festa Do Marisco de hemel. In de haven van het kleine plaatsje O Grove, in de regio Galicië wordt de schoonheid van de lokale keuken gevierd. Twee weken lang staat de hele stad in het teken van het festival en komen er 200.000 bezoekers naar de stad. De haven biedt een prachtig decor voor het festival met al zijn stalletjes en traditionele dansvoorstellingen. Elk jaar worden er 40 verschillende soorten seafood verkocht voor erg schappelijke prijzen. Daarnaast is er elk jaar een wedstrijd voor het meest innovatieve mosselgerecht. Dus als je van seafood houdt, is dit food festival O Grove de ‘place to be’.

York Food and Drink Festival – York, Verenigd Koninkrijk

20-29 Juni / 19-28 September

Het jaarlijkse Food festival in York bestaat dit jaar niet uit één, maar twee delen; Van 20 tot 29 juni ‘Yorkshire Produce and French Flavour’ en van 19 tot 28 september ‘Quaff and Scoff through York’. Twee weekenden lang genieten van de lokale lekkernijen en specialiteiten. De grootste zorg die je zult hebben, is of je nog een extra hoofdgerecht neemt of alvast begint aan het dessert. Van ‘s ochtends vroeg tot laat in de avond is er entertainment in de vorm van kookworkshops, muziek, theater, cook-offs of verschillende programma’s zoals het populaire ‘Dine at my table’. Voor maximaal acht mensen, in een intieme setting, laat een chefkok zijn kookkunsten zien.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: