Tonijnsandwich met komkommer

1 januari 2016 | Jorien Slager

Een vissalade zonder saus is eigenlijk ondenkbaar, maar voor veel gasten geldt dat ze vet zoveel mogelijk willen vermijden. Er zijn tegenwoordig echter alternatieven beschikbaar die wél de smaak van saus, maar níet het bijbehorende “traditionele” vetgehalte hebben. Remia Friteslijn is daarvan een goed voorbeeld, zo goed dat het Voedingscentrum de saus zelfs nomineerde voor de Jaarprijs Gezonde Voeding. Eens kennismaken?

Ingrediënten (2 personen)

1 blikje tonijn op water, uitgelekt
4 eetlepels Remia Friteslijn
1 theelepel chilipoeder
2 theelepels bieslook, fijngeknipt
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
4 zwarte olijven, in stukjes
versgemalen zwarte peper
4 sneetjes grof volkoren vloerbrood
¼ komkommer, in dunne plakjes

Bereidingswijze

Meng in een kom de tonijn met de Friteslijn, chilipoeder, bieslook en peterselie en schep de kappertjes en olijven erdoor. Breng de salade op smaak met zout en peper. Bestrijk de sneetjes brood royaal met de tonijnsalade en beleg 2 sneetjes met de plakjes komkommer. Leg de andere sneetjes met de tonijnkant naar beneden erop. Druk de sandwiches iets aan en snijd ze diagonaal door.


 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: