Tip 4: Wel of geen werkkostenregeling?

6 december 2012 |
Tip 4: Wel of geen werkkostenregeling?<

Het einde van 2012 nadert met rasse schreden. Reden genoeg om u te voorzien met 21 eindejaarstips voor uw horecaonderneming. De vierde tip gaat over de betekenis van de werkkostenregeling (WKR).

Wel of geen WKR? Maak uw keuze
Tot en met 2013 geldt een overgangsperiode waarin het u vrijstaat om de overgangsregeling voor kostenvergoedingen en verstrekkingen toe te passen of over te stappen naar de werkkostenregeling (WKR). Onder de WKR kan een werkgever in 2013 1,5% van zijn totale loonsom besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Deze mogen dan niet voor 30% of meer afwijken van de vergoedingen en verstrekkingen die in vergelijkbare omstandigheden gebruikelijk zijn. Reis- en verblijfkosten blijven in beginsel onbelast, terwijl vergoedingen van intermediaire kosten, gericht vrijgestelde kostenvergoedingen en bijzondere verstrekkingen zoals een fruitmand voor een zieke werknemer geen loon vormen. Vergoedt of verstrekt u meer dan de vrije ruimte, dan bent u een eindheffing verschuldigd van 80%.

Voor werkgevers met weinig vergoedingen en verstrekkingen in het algemene forfait kan het interessant zijn om de WKR toe te passen.

De eindejaarstips komen mede tot stand dankzij de medewerking van Roland van Gessel en Robert van de Rest van Mazars Accountants en Belastingadviseurs

Robert van de Rest
(088) 277 21 00
06-15 11 60 39
"Robert van de Rest":mailto:Robert.vandeRest@mazars.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: