Tilburgse horeca strijdt om titel ‘Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’

16 november 2016 | Jorien Slager

Wie maakt ‘De Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’? Op dinsdag 22 november om 19:00 uur wordt deze vraag beantwoord in Café Bakker aan de Korte Heuvel. Zowel Tilburgse sterrenrestaurants als eetcafés kunnen zich tot 20 november inschrijven voor de horecawedstrijd. Zij schotelen de jury én het publiek hun lekkerste gehaktbal voor.
“Dit betaalbare stukje vlees met enorm veel mogelijkheden en Hollandse roots mag wel wat extra aandacht krijgen”, vindt initiator Paul Smits. “Daarom haalden we de wedstrijd, die al een tijdje bestaat, naar Tilburg.”

Wedstrijd

Tot 20 november kunnen Tilburgse horecazaken zich inschrijven via info@cafebakker.nl. “Iedereen mag meedoen, van sterrenzaak tot cafetaria. Voorwaarde is alleen dat mensen de winnende gehaktbal ook echt ergens kunnen eten.” Cateringbedrijven zijn dus helaas uitgesloten. Bovendien moet de lekkerste gehaktbal ‘op grootmoeders wijze’ bereid zijn, ingrediënten als ganzenlever of truffel zijn niet toegestaan: “Het moet een gehaktbal zijn die iedereen kan proeven en kopen.”

Bal-lotage

Deelnemers bereiden vlak voor de wedstrijd drie gehaktballen van ongeveer 150 gram per stuk binnen hun eigen horecazaak. Op 2 november kunnen de ballen in de oven, magnetron, pan of frituur opgewarmd worden bij Café Bakker. Één van de ballen gaat naar de jury, de andere twee gehaktballen worden in stukjes uitgedeeld aan het publiek, dat vanaf 19:00 uur welkom is.

Jury

De jury proeft de gehaktballen ‘blind’ en zonder saus of jus. Beoordelaars zijn Hein de Kok (voorzitter), Ton van Olphen (Van Olphen Viande Select), Jacques de Laat (Walraven Sax), Jean-Maurice Lejeune (Slagerij LeJeune) en Jan de Kort (Broodje Jantje). De prijs is een gewilde wisselbeker, een toepasselijk T-shirt en natuurlijk de eer. Ook mag het logo van ‘de Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’ gebruikt worden ter promotie.

De lekkerste gehaktbal van Tilburg

Na een aantal succesvolle edities in Oisterwijk en Oirschot, werd de verkiezing ‘Lekkerste Gehaktbal’ in 2015 voor het eerst in Tilburg georganiseerd. Vorig jaar mocht Mercure (tevens de keuken van Hotel ibis) zich de ‘gehaktbalbaas’ van Tilburg noemen. Eetcafé Bolle (2) en De Druiventros (3) maakten de top-3 compleet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: