Thema Bakkersvak 2018 bekend: ‘klassiekers in nieuw jasje’

6 december 2017 | Roy Spijker
Thema Bakkersvak 2018 bekend: ‘klassiekers in nieuw jasje’<

In 2018 wordt het programma op Bakkersvak naar een hoger niveau getild. Op een heus belevenisplein worden alle demonstraties, workshops en masterclasses op één plek samengebracht waar het thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’ centraal staat. Bakery Institute, het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam hebben in samenwerking met Bakkersvak een afwisselend programma samengesteld.

Het doel is een programma aan te bieden dat aantrekkelijk is voor elke bezoeker. “Of je nu nieuw bent in de branche of er al jaren rondloopt, op het belevenisplein kan iedereen iets leren. Wij reiken hen de juiste handvatten aan die ze vervolgens kunnen toepassen in de praktijk”, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak. “Bezoekers worden op dit plein door professionals uitgedaagd en aan het denken gezet. Het principe ‘door je vakmanschap te ontwikkelen bereid je je voor op de toekomst’ staat hierbij centraal.”

Bakery Institute
Tijdens het programma focust Bakery Institute op de basis vaktechnieken die professionals nodig hebben om een product te maken. Bezoekers kunnen samen met Bakery Institute in discussie over de kwesties waar zij in de eigen bakkerij tegenaan lopen.

Nederlands Patisserie Team
De teamleden van het Nederlands Patisserie Team laten diverse en inspirerende stukken zien op de showtafel. Daarnaast geven zij verschillende masterclasses gedurende de twee beursdagen. Alle masterclasses staan in het teken van het thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’.

Dutch Pastry Award – 4 maart 2018
De Dutch Pastry Award (vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau) wordt ook dit jaar op Bakkersvak gehouden. Het thema is ‘History’. Patissiers winnen deze prestigieuze hoofdprijs door het beste showstuk en (dessert)taart van uitsluitend eetbare materialen te maken. De winnaar krijgt een jaar lang het aspirant lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

Het BoulangerieTeam
Ook het BoulangerieTeam geeft verschillende productdemonstraties waar de ambachtelijke bakker inspiratie kan opdoen. Tim Boers, Kris Huijsman, Richard Janssen, Niek van Waarde, Roel Tegels en Meester Boulanger Wietse Schiere zijn aanwezig. Kortom: een team van ervaren boulangers en jong, aanstormend talent laten producten met een fraaie twist zien.

Gelato World Tour
Nieuw op Bakkersvak dit jaar is de toevoeging van het segment IJs. Voor de ambachtelijke ijsprofessionals staat de Gelato World Tour op het programma. In samenwerking met Carpigiani Ambachtelijk Benelux worden op Bakkersvak de voorrondes voor de Nederlandse ijsbereiders op Bakkersvak gehouden.

Bakkersvak staat voor de nationale inspiratiedagen voor het ambachtelijke bakkersvak. Na zes edities in het Autotron in Rosmalen wordt Bakkersvak op 4 en 5 maart 2018 georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. Op deze twee dagen laten ambachtelijke (banket)bakkers, patissiers, chocolatiers, horecaprofessionals, cateraars en ambachtelijke ijsbereiders zich inspireren door het ambacht. Door de toevoeging van het segment IJS wordt het aanbod van de vakbeurs met 20 procent verhoogd.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Sluiting Utrecht
Burgemeester Utrecht sluit lunchroom

Lunchroom De Tijd aan de Bernadottelaan in Utrecht moet sluiten. De horecavergunning is afgenomen vanwege een illegale shishalounge in de kelder van het pand, zo lezen we op de website van RTV Utrecht. Andere vergunning Voor de zogenaamde shishalounge is een zwaardere vergunning nodig dan die ...

Opening Rotterdam
Kwalitaria breidt uit naar Rotterdam

Gisteren opende Kwalitaria Prinsenland haar deuren. In het winkelcentrum Prinsenland in Rotterdam kunnen bezoekers nu ook genieten van (h)eerlijke producten van Hollandse bodem. Ondernemer Gianmarco Tutone ziet meerwaarde in de samenwerking met de vooruitstrevende formule Kwalitaria. De moderne inri...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Regelgeving Achtergronden
Kabinet bereidt nieuwe franchisewetgeving voor

Het kabinet bereidt een wettelijke regeling voor de franchisesector voor. Daarmee geeft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) samen met minister Sander Dekker (voor Rechtsbescherming) invulling aan het voornemen in het regeerakkoord om de positie van franchisenemers te verster...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: