The Harbour Club Caf� opent deuren

18 december 2015 |
<

The Harbour Club heeft begin deze maand de deuren geopend van haar derde concept in Amsterdam: The Harbour Club Café.
Met de komst van
The Harbour Club CafĂ© heeft Oud-Zuid volgens de keten een nieuwe thuisbasis. "Een trendy restaurantconcept in het Olympisch Stadion waar je kunt lunchen, borrelen, dineren en dansen. Hier bruist het van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat."

Concept
Food, drinks en beats in een ‘laid back’ setting, dat is in een notendop waar The Harbour Club CafĂ© voor staat. Het interieur bestaat uit Chesterfield banken, muurschilderingen van Selwyn Senatori en medewerkers met Engelse bolhoedjes. Ook hier maken de herkenbare ronde zitjes onderdeel uit van het interieur. De strak vormgegeven bar zorgt volgens de ondernemers voor een intieme sfeer.



Dansen
The Harbour Club CafĂ© focust zich naast eten en drinken dus ook op muziek. Dit is op het eerste gezicht niet anders dan bij de andere restaurants van The Harbour Club, maar Mickey de Jong, zoon van eigenaar John de Jong en tevens manager, geeft aan dat er wel degelijk een verschil in zit. "In The Harbour Club en The Harbour Club Kitchen wordt ook zeker gedanst, maar hier ligt niet de nadruk op. Bij The Harbour Club CafĂ© daarentegen is het van donderdag t/m zondag wel een vast onderdeel van de agenda. Rond 22.00 uur gaat het volume langzaam omhoog en worden de nummers ‘dansbaarder’. Wie er wanneer achter de draaitafels staat, wordt maandelijks aangekondigd via de social media kanalen van het restaurant."

The Big Boys rooms
Nieuw toegevoegd aan dit restaurant van The Harbour Club is The Big Boys Room. Een private dining room voor 35 personen, maar Ă©Ă©n die zo exclusief is dat de heren er weinig over kunnen en mogen zeggen. EĂ©n ding willen ze er wel over kwijt, hier moet je geweest zijn! Maar ook grotere groepen kunnen bij The Harbour Club CafĂ© terecht, want net als The Harbour Club Amstedam beschikt ook dit restaurant over een ‘Next Door’.



Keuken
Net als bij The Harbour Club en The Harbour Club Kitchen vormen de ‘signature dishes’ de basis van de kaart. Een uitgebreide menukaart bestaande uit vis- en vleesgerechten, maar wel met een knipoog naar de Aziatische keuken. De bereidingen zijn eenvoudig en puur dankzij de open Josper Grill. "Met zo'n ruim aanbod aan gerechten is het soms lastig kiezen, daarom hebben we besloten een groot gedeelte van de gerechten als ‘shared dining’ te serveren", aldus Yoeri de Jong, zoon van John de Jong en tevens manager.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria DĂ©lifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: