Studenten bedenken gezondste kroket

30 maart 2010 |
Studenten bedenken gezondste kroket<

Om jeugd bekender te maken met gezond voedsel heeft het ROC Mondriaan in Den Haag op initiatief van de Brabantse topkok Cas Spijkers een landelijke competitie ontwikkeld: bedenk het gezondste en lekkerste recept van Nederland. Ashley in 't Hout uit Leiden, leerling horeca-assistent bij ROC Mondriaan in Den Haag heeft samen met haar twee medestudenten Bas Pronk uit Zoetermeer en Vera Pronk uit Scheveningen de gezondste kroket van Nederland bedacht.

Prijs
De prijs bestaat uit een reis naar Frankrijk waar de studenten een week lang meedraaien met het driesterrenrestaurant van de Franse topkok Paul Bocuse in Lyon.

Chicken Greenroll
Twintig teams hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd. De kroket moest natuurlijk gezond zijn, maar ook de smaak en de prijs/kwaliteit-verhouding waren belangrijk. Het winnende team koos voor een ragout van gegrilde kip, ui, prei, doperwtjes, munt en een parneerlaagje. Andere kroketten hebben tussen de 185 en 240 calorieën, die van de 'Chicken Greenroll' slechts 144.

Lunchroom
De nieuwe 'Chicken Greenroll' wordt in productie genomen bij de lunchroom van Paviljoen Doen, het leerbedrijf van ROC Mondriaan waar Ashley, Bas en Vera de kroket bedachten. De lunchroom is te vinden aan de Dunne Bierkade 35 (hoek Paviljoensgracht) in Den Haag. Vanaf 1 juni staat de kroket op het lunchmenu.


Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: