Sterrendiner in een luchtballon: Angélique Schmeinck bereikt ongekende hoogten

21 maart 2017 | Thijs Jacobs

Meesterkok Angélique Schmeinck is zonder twijfel de meest creatieve kok van Nederland. Een van de (letterlijke) hoogtepunten in haar carrière is CuliAir: het enige luchtballonrestaurant ter wereld waar Angélique kookt met de warmte van de ballon. Vanaf nu is het weer mogelijk om een plaatsje te reserveren voor dit unieke restaurant waar letterlijk en figuurlijk op hoog niveau wordt gekookt en genoten. De eerste vaart van dit seizoen vindt naar verwachting begin april plaats.

Skydining

Elk jaar tussen april en september kunnen mensen een plekje bemachtigen voor een sterrendiner in het zwevende restaurant met 14 plaatsen. Een once in a life time experience. Om de eerste vlucht van het seizoen extra feestelijk te beginnen verrast Angélique haar gasten met Het eetbaar schilderij in de lucht.

Het eetbaar schilderij

Een van de andere specialiteiten van Angélique is Het eetbaar schilderij: een schilderij van ingrediënten, waar de meest fantastische smaken, kleuren en texturen in een prachtige palet bij elkaar komen. Dit levert een onvergetelijke voorstelling op, met een oog- en tongstrelend resultaat. Een bijzondere manier om een evenement of diner tot een onvergetelijke ervaring te maken. Een schilderij wordt altijd op maat gemaakt, helemaal aangepast aan het thema/wensen van dat moment. Hartig of zoet, groot of klein, als aperitief of dessert, het kan allemaal. Dit wordt de eerste keer dat Angélique Het eetbaar schilderij serveert in de luchtballon. Een dubbel bijzondere ervaring voor de gasten.

Angélique: “Smaak bepaalt mijn hele leven. En ik ben gek op avontuur. Deze factoren probeer ik zoveel mogelijk te combineren. CuliAir en het Eetbare schilderij zijn daar het ultieme voorbeeld van.”

Over Angelique Schmeinck

Nederland kent (helaas) maar 2 vrouwelijke SVH meesterkoks. Angélique Schmeinck is er 1 van. Ze kookt, schrijft, fotografeert, vermaakt en verbluft. Een culinaire ontmoeting met deze veelzijdige creatieveling vergeet je niet snel. Angélique prikkelt bij alles wat ze doet al je zintuigen op een ongekende manier. Angélique is o.a. bekend van haar kookprogramma’s op 24Kitchen en haar prijswinnende Smaakvrienden-boeken. Angélique is te boeken als smaakmaker op events en binnenkort opent ze haar nieuwe culinaire galerie waar kunst en gastronomie de belangrijkste ingrediënten zijn.

Angélique organiseert deze culinaire ballonvaarten in samenwerking met Bas Ballonvaarten. Voor meer info over prijzen of reserveringen zie www.basballonvaart.nl/culiair-sky-dining of angeliqueschmeinck.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: