Sterrenchefs maken Sterren Sandwich

12 februari 2015 |
Sterrenchefs maken Sterren Sandwich<

De restaurants van de Bijenkorf introduceren aanstaande zaterdag een ‘Sterren sandwich’ in de restaurantformules. In de Kitchen in
Amsterdam en Eindhoven en de restaurants in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amstelveen en Maastricht is het speciale broodje verkrijgbaar.

Broodje van sterrenkoks
De ‘Sterren sandwich’ is een broodje waaraan sterrenkoks hun signatuur verlenen en een speciale receptuur voor ontwikkelen. De sandwich zal ieder kwartaal wisselen en de invloed van het seizoen is hierin te proeven.

Chef Peter Gast
Peter Gast van Michelin sterrenrestaurant ’t Schulten Hues in Zutphen ontwikkelde de eerste sandwich. Het volgende broodje wordt gemaakt door Erik van Loo van restaurant Parkheuvel in Rotterdam.

Eerste Sterren Sandwich: One Night in Bangkok
De eerste ‘Sterren sandwich’ is een stevig volkorenbroodje met dungesneden huisgerookte kip, pittige thom kha kai mayonaise, knapperige bosui en scheutjes soja. Het broodje heeft de naam ‘One Night in Bangkok’. Peter Gast liet zich inspireren door gezondheid, knapperige groene groenten en de combinatie van typisch Hollandse ingrediënten zoals een viooltje met een toefje Thaise mayonaise.

Meer lezen over De Bijenkorf? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: