Starbucks start met bekerrecycling in Nederlandse winkels

3 mei 2018 | David Bakker

Starbucks is begonnen met een nieuw recyclinginitiatief voor papieren bekers in elf eigen winkels in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Na een succesvol vergelijkbaar verzamelproces voor recycling in deelnemende Britse winkels, kunnen klanten in Nederland nu elke gebruikte papieren beker bij elf Nederlandse locaties inleveren. Deze bekers worden door het personeel verzameld en in samenwerking met lokale leveranciers Essity enSUEZ gesorteerd voor verdere recycling. Afvalbeheerbedrijf SUEZ verzamelt het materiaal en breekt het af, wat Essity vervolgens recycled tot nieuwe papierproducten.

"Het terugdringen van afval is onderdeel van de wereldwijde milieudoelstellingen van Starbucks en dit nieuwe bekerrecycling-initiatief in Nederland benadrukt onze toewijding", zegt Susanne Folkerts, supply chain projectmanager, Starbucks EMEA. "Door het voortouw te nemen met het inzamelen en recyclen van papieren bekers, zijn we optimistisch over het beïnvloeden van het gedrag van partners (werknemers) en klanten, en hopen hiermee anderen in de branche te inspireren om deel te nemen", voegt ze eraan toe.

Het plan voor recycling geeft invulling aan Starbucks commitment om de impact op het milieu te verminderen door mogelijkheden te bieden om meer papieren bekers te recyclen. Dit is in aanvulling op de korting van dertig cent die Starbucks al een langere tijd biedt aan klanten die een herbruikbare beker meenemen, het aanbieden van de herbruikbare bekers die voor €2 in de winkels worden verkocht, en het aanbieden van keramische mokken voor klanten die ervoor kiezen om de bestelling in de Nederlandse winkels te nuttigen.

Keramische mokken

"We weten dat onze klanten en winkelteams het afval van papieren bekers willen verminderen. Daarom zijn we verheugd dat we een recyclesysteem voor papieren bekers lanceren in onze winkels. We zijn ervan overtuigd dat we een verschil kunnen maken, bovenop onze herbruikbare bekerkorting en een verhoogd gebruik van keramische mokken", zegt Babette van den Berge, District Manager, Nederland.

Het recyclinginitiatief wordt getest in elf door het bedrijf geleide Starbucks-winkels in Nederland, met plannen om uit te breiden naar meer Starbucks locaties door het hele land, die worden beheerd door gelicentieerde zakelijke partners.

Deelnemende Starbucks winkels:

  1. De Pijp (Ferdinand Bolstraat)
  2. Het Damrak
  3. De Leidsestraat
  4. De Overtoom
  5. De Singel (Bloemenmarkt)
  6. De Bank (Utrechtsestraat)
  7. De Beethovenstraat
  8. Hoog Catharijne (Utrecht)
  9. Hollandse Toren (Utrecht)
  10. Hof van Bern (Utrecht)
  11. Grote Marktstraat (Den Haag)

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Verkiezingen Vegetarisch Veganistisch
Vegetarische Slager wint New Food Challenge van RVO

De Vegetarische Slager is een van de winnaars in de New Food Challenge die is uitgeschreven door de Nederlandse overheid om nieuwe voedseloplossingen te bedenken op weg naar een meer plantaardige samenleving, in het kader van het behalen van klimaatdoelen en het vormgeven van een duurzaam voedselbel...

Regelgeving Tech
Bas van Kooten: "“We kunnen niet meer leven in een wereld zonder digitalisering”

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goede inzicht van zaken, mits goed ingericht. “Vaak hebben horecaondernemers echter geen t...

Achtergronden Lunchroom
Tilburgse lunchroom ter overname aangeboden

In de Tilburgse AaBe Fabriek staat lunchroom Het Smulhuys ter overname aangeboden. In 2016 werd het toenmalige 'Koffie & ROOM' omgebouwd tot een nieuwe dagzaak. Het resultaat mag er zijn. De huidige eigenaar heeft de zaak slechts twee jaar gedraaid. Op Facebook vermeldt Hormax Hore...

Opening Utrecht
Leidsche Rijn Centrum geopend: veel horeca

Van dagzaak tot avondhoreca: enkele nieuwe namen versterken het horeca-aanbod van Leidsche Rijn Centrum. Backerij Werelds, Bagels & Beans, Ma Bella Cake Café, Kiprestaurant Alan & Pim's, broodjeszaak dagelijks Lekker, Wijn en eetbar Most en Miyabi Asian Cuisine openen in Utrechts ...

Horeca Achtergronden
Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland. Horecavoorzieningen Gelderland als best...

Achtergronden Culinair
Eerste No Waste menu door Nederlandse cateraar

Bijna alle grote cateringbedrijven maken vóór een event de borden op. Zijn er 150 no shows? Dan kunnen deze maaltijden worden weggegooid. Niet verrassend dat de cateringbranche verantwoordelijk is voor meer dan een kwart van de 51.000 ton aan weggegooid voedsel in de Nederlandse horeca...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: