Starbucks start met bekerrecycling in Nederlandse winkels

3 mei 2018 | David Bakker

Starbucks is begonnen met een nieuw recyclinginitiatief voor papieren bekers in elf eigen winkels in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Na een succesvol vergelijkbaar verzamelproces voor recycling in deelnemende Britse winkels, kunnen klanten in Nederland nu elke gebruikte papieren beker bij elf Nederlandse locaties inleveren. Deze bekers worden door het personeel verzameld en in samenwerking met lokale leveranciers Essity enSUEZ gesorteerd voor verdere recycling. Afvalbeheerbedrijf SUEZ verzamelt het materiaal en breekt het af, wat Essity vervolgens recycled tot nieuwe papierproducten.

"Het terugdringen van afval is onderdeel van de wereldwijde milieudoelstellingen van Starbucks en dit nieuwe bekerrecycling-initiatief in Nederland benadrukt onze toewijding", zegt Susanne Folkerts, supply chain projectmanager, Starbucks EMEA. "Door het voortouw te nemen met het inzamelen en recyclen van papieren bekers, zijn we optimistisch over het beïnvloeden van het gedrag van partners (werknemers) en klanten, en hopen hiermee anderen in de branche te inspireren om deel te nemen", voegt ze eraan toe.

Het plan voor recycling geeft invulling aan Starbucks commitment om de impact op het milieu te verminderen door mogelijkheden te bieden om meer papieren bekers te recyclen. Dit is in aanvulling op de korting van dertig cent die Starbucks al een langere tijd biedt aan klanten die een herbruikbare beker meenemen, het aanbieden van de herbruikbare bekers die voor €2 in de winkels worden verkocht, en het aanbieden van keramische mokken voor klanten die ervoor kiezen om de bestelling in de Nederlandse winkels te nuttigen.

Keramische mokken

"We weten dat onze klanten en winkelteams het afval van papieren bekers willen verminderen. Daarom zijn we verheugd dat we een recyclesysteem voor papieren bekers lanceren in onze winkels. We zijn ervan overtuigd dat we een verschil kunnen maken, bovenop onze herbruikbare bekerkorting en een verhoogd gebruik van keramische mokken", zegt Babette van den Berge, District Manager, Nederland.

Het recyclinginitiatief wordt getest in elf door het bedrijf geleide Starbucks-winkels in Nederland, met plannen om uit te breiden naar meer Starbucks locaties door het hele land, die worden beheerd door gelicentieerde zakelijke partners.

Deelnemende Starbucks winkels:

  1. De Pijp (Ferdinand Bolstraat)
  2. Het Damrak
  3. De Leidsestraat
  4. De Overtoom
  5. De Singel (Bloemenmarkt)
  6. De Bank (Utrechtsestraat)
  7. De Beethovenstraat
  8. Hoog Catharijne (Utrecht)
  9. Hollandse Toren (Utrecht)
  10. Hof van Bern (Utrecht)
  11. Grote Marktstraat (Den Haag)

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
De Beren blijft maar openen, nu in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Food Bezorgen
PostNL breidt foodbezorging uit naar ochtend 

PostNL breidt deze week zijn foodnetwerk uit en bezorgt ook in de ochtend boodschappen, maaltijdboxen en andere verse voedselproducten. De online foodmarkt groeit en met name zakelijke klanten willen ook in de ochtend leveren of beleverd worden. Denk aan bakkers en supermarkten die via PostNL levere...

Lunch Achtergronden
Lunchbezorging in speciale buffetboxen

Lunch van huis bezorgt elke dag lunches op kantoor of elders van huis via speciaal ontwikkelde buffetboxen. Zo goed als alles wordt zelf gemaakt vanuit de eigen keuken. Van de pindakaas, hagelslag tot warme maaltijden. Vervolgens gaan deze in buffetboxen naar locatie en staat alles direct klaar om t...

Achtergronden Fastservice
Bas Holshuijsen verlaat FFC

Na een samenwerking van zes jaar gaat algemeen directeur Bas Holshuijsen Franchise Friendly Concepts (FFC) verlaten. Holshuijsen neemt in goed overleg afscheid van het formulehuis van Kwalitaria en Délifrance wegens een koerswijziging van de organisatie. Integratie Délifrance Ant...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column: zorg dat je gezien wordt zoals je gezien wilt worden

Laatst waren wij een dagje op pad met de fiets. Aan het einde van de middag besloten we om toch een hapje te gaan eten in plaats van thuis de keukensloof aan te trekken. We raadpleegden Google en vonden al snel een restaurant dat pakweg 2 kilometer verderop lag. Uit de zoekopdracht bleek dat ze prim...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: