Starbucks opent eigen vestiging in Den Haag

19 september 2014
Starbucks opent eigen vestiging in Den Haag

Starbucks Coffee Company heeft gistermiddag de deuren geopend van een Starbucks vestiging in de recent nieuw ontwikkelde
Nieuwe Haagse Passage. De store ligt middenin het centrum en is de eerste eigen vestiging van Starbucks in Den Haag.

*Over de Passage*
De nieuwe store is gelegen aan het begin van de Nieuwe Haagse Passage. Deze passage zorgt voor een soepele verbinding tussen de Grote Marktstraat en Spuistraat, en vormt de aansluiting op de bestaande Haagse Passage. De Passage is de oudste winkelpassage van Nederland en staat op de top-100 lijst van Nederlandse UNESCO-monumenten. Er heerst nog altijd een klassieke sfeer, gekenmerkt door het hoge glazen dak en de klassieke zuilen. Ook de Nieuwe Haagse Passage is voorzien van unieke designelementen, zoals de abstract gevormde ramen en eveneens een glazen dak. Het interieur en exterieur van de Starbucks store brengt het moderne van de Nieuwe Passage en het historische gevoel van De Passage en de stad Den Haag samen. De abstracte vormen van de ramen vloeien over in de abstracte muurtekeningen van de iconische ‘Siren’.

*Starbucks in Nederland*
Dit is de 48e Starbucks vestiging in Nederland. Starbucks heeft, samen met licentiepartner NS Stations, eerder twee stores geopend op de NS-stations Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor.

Overig nieuws