Snackbar populairste eetgelegenheid tijdens carnaval

7 februari 2018 | Thijs Jacobs

Tijdens carnaval is de snelle hap van de snackbar dé onbetwiste carnavalsnack. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl, waarbij aan ruim 2.000 respondenten werd gevraagd naar hun voorkeuren rondom carnaval. 41,9 procent van de carnavalsgangers gaat voor een frietje of iets van de snackbar tijdens carnaval.

Brabanders houden van frituur

Ook de Limburgers en Brabanders kiezen het liefst voor de snackbar om hun honger te stillen. 32,2% van de Limburgers en 39,1% van de Brabanders geeft aan het liefst een vette hap van de snackbar te eten tijdens carnaval. 

Limburg versus Brabant

Ondanks dat een snelle hap in beide provincies populair is, proberen Brabanders (43%) vaker een snelle hap voor onderweg te vinden dan Limburgers (39,4%).

Ook lokale snacks doen het goed tijdens carnaval. Zuurvlees (‘zoervleisj’) is een populaire snack onder Limburgers (24,4%). In Brabant geeft 18,8% van de ondervraagden de voorkeur aan Brabantse worstenbroodjes. 

Kebab

Een andere eetgelegenheid die steeds populairder wordt is de döner kebab. Vooral de Brabanders (13,9%) gaan graag voor een broodje döner of kapsalon; De Limburgers zijn hier minder fan van (6,3%).

Belgen grootste snackbarbezoekers

Belgen zijn de grootste snackbarbezoekers tijdens carnaval. Liefst 64,2% geeft aan een frietkot te bezoeken tijdens het feesten. Belgen zijn overigens niet al te kritisch wanneer het op een snelle hap aankomt; 20% geeft aan dat het niet uitmaakt waar zij eten, zolang het maar vult. 

Van snackbar naar restaurant

Naarmate carnavalgangers ouder worden, lijkt de snackbar plaats te maken voor het restaurant. In de leeftijdscategorie 31 tot 40 jaar is 36,2% nog geïnteresseerd in een snelle hap, terwijl dit voor Limburgers en Brabanders ouder dan 50 jaar nog maar 16.5% is.

Vooral ouderen kiezen ervoor om vaker thuis te eten. Van de carnavalgangers vanaf 50 jaar eet 31% thuis een hapje, terwijl 52,3% van deze groep aangeeft liever uit eten te gaan. Van de jongeren tot 20 jaar eet slechts 15,6% thuis een maaltijd en gaat 26,6% regelmatig uit eten. In Limburg gaat 19,7% van de mensen vaak uit eten, terwijl dit in Brabant 11,6% is. 

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op: https://www.feestkleding365.nl/carnaval-2018#eten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: