Slow fastfoodconcept opent op Zuidas

19 maart 2018 | David Bakker

Op het meest groene stukje van de Zuidas is café-restaurant Palante geopend. Een gezellige plek waar vers vegetarisch eten de hele dag door snel kan worden genoten. Palante biedt haar gasten het beste van fast food (snel, betaalbaar) en casual dining (kwaliteit, sfeervolle inrichting). Chef Eddy Blaas kookt met heel veel groenten en een klein beetje vlees.

Low Budget

Op het menu staan 6 koude en 6 warme gerechten, geïnspireerd door de Mediterrane en Aziatische keukens. Elk gerecht kost tussen de 3,00 en 3,75 euro. De gast kan zelf bepalen hoeveel hij eet, en uitgeeft. Palante speelt zo in op de markt voor de snelle, gezonde trek. Iedereen komt aan zijn trekken. Van carnivoor tot veganist, van flexitariër tot vegetariër, iedereen komt aan zijn trekken in Palante. Een bord stoofvlees met couscous en een glas biologische Nero d’Avola kost 12 euro en een groenteproeverij van het koud buffet met een kop gember-steranijs thee heb je al voor 11 euro. Voor een tientje is er elke dag een andere daghap.

Op het menu verder vegetarische bitterballen van Chef Thor (3,25 euro/3 stuks), organische wijnen uit Italië en Duitsland (vanaf 3,50 euro per glas), biologische bieren uit Nederland en verse sappen. Limonade en thee maakt men zelf in de doe-het- zelf limonade- en theebar met Amsterdamse siropen en veel verse ingrediënten. Voor ontbijt is er huisgemaakte granola, pecan brownie, gestoofde peren-cranberry crumble en appel-olijfoliecake.
Teruggekeerde studievrienden Het café-restaurant is gevestigd aan de Fred Roeskestraat 97 en heeft 45 zitplaatsen binnen en 45 op het terras.

Studievrienden

De zaak wordt gerund door Eddy Blaas en Jerry van Schaik, studievrienden sinds de jaren ’90. Blaas had zijn eigen hotel-restaurant in België en Van Schaik runde zijn horecabedrijven in Boekarest, Roemenië. "Mijn grootste plezier is om onze gasten zoveel mogelijk smaak en keuze voor hun geld te bieden. In Palante kan je zes verschillende verse groentegerechtjes proeven voor de prijs van een club sandwich. Dat maakt me blij", aldus Van Schaik.


Blaas wil dat mensen ontdekken dat groente eten net zo lekker is als vlees. "Ik wil ze verleiden tot het eten van minder vlees. Ik kan erg blij worden als een verstokte carnivoor me nieuwsgierig vraagt hoe onze gegrilde biet is klaargemaakt", aldus Blaas.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

Dunkin’ Donuts komt naar Almere

Dunkin’ Donuts, een van de meest populaire donut- en koffieketen, komt met haar nieuwe, unieke concept, De Dunkin’ Donuts Mobile Store, als allereerst naar Almere op 26 april. Met de rijdende Dunkin’ Donuts pop-up winkel kan de vraag vanuit het hele land naar het welbekende coffee ...

HMSHost en Vapiano slaan handen ineen

Vapiano en HMSHost International BV onderzoeken de opening van Vapiano-restaurants via haar dochteronderneming Vapiano Franchising International. Locaties omvatten luchthavens, treinstations en outletcentra in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. De restaurants worden ...

Opening Lunchroom
Leidsche Rijn aangesloten op bagelinfuus

Binnenkort opent Bagels & Beans Hof van Bern de deuren in Leidsche Rijn Centrum, het nieuwe centrum van de Utrechtse wijk. Bagels & Beans huurt het pand van ASR Vastgoed Projecten BV. De nieuwe Bagels & Beans komt aan het Hof van Bern, een plein met verschillende terrassen, in een rec...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

Amsterdam KHN
Pim Evers nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam

Maandag 16 april jl. is Pim Evers tijdens de Algemene Ledenvergadering van KHN Amsterdam gekozen als nieuwe voorzitter. Pim Evers begon zijn carrière in de IT- en communicatiesector en is sinds 2011 mede-eigenaar van 10 horecazaken in Amsterdam. Pim Evers was al twee jaar bestuurslid van KHN ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: