Slager en koffiecaf� bundelen krachten

17 september 2009 |
<

Amsterdam Zuid heeft er deze nazomer een nieuwe hotspot bijgekregen: Hergo & Coffee Company op de Beethovenstraat. Onlangs zijn beide bedrijven een bijzondere en vooral gezellige samenwerking aangegaan. Hoe het werkt? Mensen halen belegde broodjes bij slager Hergo en eten deze op onder het genot van een kopje koffie bij Coffee Company. De samenwerking tussen Hergo en Coffee Company is gezien de liefde voor verse en lekkere producten een logische stap. Ook het publiek en de vaste clientèle van beide bedrijven komen veelal overeen.

Zakenmensen lunchen tegelijk met schoolkinderen, jong en oud genieten samen van een koffie en een broodje. Ouders die hun kinderen net naar school hebben gebracht komen even een broodje halen en een kopje koffie drinken en in het weekend is het naar horen zeggen een komen en gaan van hippe Amsterdammers op hun Vespa’s.

Het ambachtelijke slagersbedrijf Hergo werd in 1930 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een vijftal slagerijen inclusief broodjescounters, een cateringservice en een lunch bezorgservice, dit alles onder de naam Hergo ‘De slager met ’n koksmuts’. Coffee Company opende in 1996 haar eerste filiaal op de Leidsestraat en is in zeer korte tijd uitgegroeid tot een landelijke keten. Geboren uit liefde voor koffie en het ‘grotestadritueel’ is deze populaire koffieketen vandaag de dag niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Lunchroom, Frank Lindner



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: