Sittardse Lunchroom gaat na dertig jaar sluiten

2 november 2017 | Roy Spijker

Lunchroom Willems in Sittard gaat sluiten. Uitbaters Rob Pluis en Petra Willems verlaten de stad en verhuizen met hun bedrijf naar ittervoort, dat schrijft dagblad De Limburger. Daarmee verdwijnt er na dertig jaar een begrip uit het straatbeeld van Sittard.

het echtpaar Pluis-Willems gaat verhuizen naar Ittervoort, daar betrekken ze een Boerenhoeve. Alle bedrijfsactiviteiten komen daar onder één dak. Er komt een restaurant met 160 binnen- en buitenplaatsen en een cateringbedrijf. Ook gaat de familie in de boerenhoeve zelf wonen. 

Onvrede
Er zijn meer factoren die meespelen met de verhuizing. Tegen De Limburger zeggen de uitbaters dat er nog steeds veel mis gaat in de gemeente Sittard. Zo zouden Koopavonden een ramp zijn en doet de gemeente te weinig om publiek te trekken. "Tijdens de Oktoberfeestern en Sint Joep staat de stad op zijn kop, dan kan en mag hier zowat alles. maar buiten die paar hoogtijdagen is het precies andersom. Dan mag en gebeurt er veel te weinig," aldus Pluis tegen De Limburger. Ook de koop- en huurprijzen in de stad zijn volgens de ondernemers 'onbetaalbaar'. Het paar zegt dat de kritiek opbouwend is bedoeld. Ze zijn er geboren en getogen en zouden graag zien dat dingen anders gaan.

De zaak staat nu te koop. Het is nog niet bekend wat er met de locatie gaat gebeuren.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Onderwijs
Heb jij het Beste Leerbedrijf Horeca?

Het is weer zover. De volgende editie van Beste Leerbedrijf Horeca gaat weer van start! Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert namens de branche de wedstrijd voor de 4e keer. Leerlingen en docenten kunnen vanaf 18 juni de leerbedrijven, waarvan zij vinden dat ze kans maken op de titel, no...

Koffie & thee Advertorial
Profiteer nu van een gratis Lonka Professional proefpakket

Om je kennis te laten maken met de overheerlijke en per stuk verpakte Lonka Professional Fudge en Soft Nougat, en om zelf te ervaren hoe heerlijk deze lekkernijen smaken bij koffie en thee, heeft Lonka een proefpakket samengesteld. Vul het aanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een ...

Achtergronden Culinair Fastfood
Lekker of smerig? Domino’s komt met chocolade pizza

Op zaterdag 16 juni onthulde Domino’s haar nieuwste pizza. De choco-lotta pizza gemaakt met echte Belgische chocolade van het merk Callebaut. Het is de eerste zoete pizza op het menu van Domino’s. De pizza is vanaf 9 juli in alle vestigingen verkrijgbaar. Feestelijke pizza De choco...

Amsterdam Opening Culinair
Chef Sidney Schutte opent brasserie

Een plek waar je altijd aan kunt schuiven, meteen vanuit kantoor of rechtstreeks vanuit huis. Geen dresscode, wel goed eten. Geen poespas, wel kwaliteit. Café Cliché is een nieuw initiatief van chef Sidney Schutte dat eind augustus haar deuren opent aan de Middenweg 35 in Amsterdam. He...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: heb jij het Lekkerste Lunchroombroodje van 2018?

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Dat broodje staat misschien al ergens op de kaart, maar waar? Tot 5 oktober 2018 kunnen medewerkers en eigenaren van dagzaken en lunchrooms in Nederland hun creatie inzenden via thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. De voorwaarden vind je hier: https://www.lunch...

Fonte Frappés: veganistisch, minder suikers en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: