Sittardse Lunchroom gaat na dertig jaar sluiten

2 november 2017 | Roy Spijker

Lunchroom Willems in Sittard gaat sluiten. Uitbaters Rob Pluis en Petra Willems verlaten de stad en verhuizen met hun bedrijf naar ittervoort, dat schrijft dagblad De Limburger. Daarmee verdwijnt er na dertig jaar een begrip uit het straatbeeld van Sittard.

het echtpaar Pluis-Willems gaat verhuizen naar Ittervoort, daar betrekken ze een Boerenhoeve. Alle bedrijfsactiviteiten komen daar onder één dak. Er komt een restaurant met 160 binnen- en buitenplaatsen en een cateringbedrijf. Ook gaat de familie in de boerenhoeve zelf wonen. 

Onvrede
Er zijn meer factoren die meespelen met de verhuizing. Tegen De Limburger zeggen de uitbaters dat er nog steeds veel mis gaat in de gemeente Sittard. Zo zouden Koopavonden een ramp zijn en doet de gemeente te weinig om publiek te trekken. "Tijdens de Oktoberfeestern en Sint Joep staat de stad op zijn kop, dan kan en mag hier zowat alles. maar buiten die paar hoogtijdagen is het precies andersom. Dan mag en gebeurt er veel te weinig," aldus Pluis tegen De Limburger. Ook de koop- en huurprijzen in de stad zijn volgens de ondernemers 'onbetaalbaar'. Het paar zegt dat de kritiek opbouwend is bedoeld. Ze zijn er geboren en getogen en zouden graag zien dat dingen anders gaan.

De zaak staat nu te koop. Het is nog niet bekend wat er met de locatie gaat gebeuren.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2018

Leuk dat je je lekkerste broodje in wilt zenden voor deelname. Lukt het niet met onderstaand formulier, dan kun je de foto van het gerecht, de receptuur, bereidingswijze, prijs op de kaart en overige gegevens mailen naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. ...

Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: