Shake it: sapjes

1 januari 2016 | Jorien Slager

In een handomdraai verras je de gasten deze zomer met een bijzonder drankje. Boordevol vitamines en heerlijk fris. En in 10 minuten klaar!

Aardbeienshake

Ingrediënten (10 glazen)
625 gram aardbeien, 2,5 dl sinaasappelsap, 1 1/4 l yoghurt

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de aardbeien met het sinaasappelsap in een keukenmachine of blender tot ze gepureerd zijn. Schenk de yoghurt erbij en laat de machine nog even draaien. Serveren in een glas met een rietje, gegarneerd met een aardbei. U kunt de aardbeien ook vervangen door banaan of perzik. 

Sinaasappelsurprise

Ingrediënten (voor 10 glazen)
1½ banaan, 7,5 dl. sinaasappelsap, 8 bolletjes ijs

Pureer de banaan met wat sinaasappelsap in de blender, voeg de rest van het sap en de bolletjes ijs toe en laat nog even draaien. Direct serveren. 

Kiwi-smoothie

Ingrediënten (2 personen)
10 kiwi's 
10 flinke ijsblokjes 
2,5 l appelsap

Schil de kiwi's en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de kiwi met de ijsblokjes in een blender en schenk het appelsap erbij. Pureer alles tot het op milkshakedikte is. Direct serveren. Deze smoothie kan ook met ingevroren kiwi gemaakt worden - laat dan de ijsblokjes achterwege. 

Per glas ca. 100 gram fruit en 1,25 dl vruchtensap

Bron: AGF Promotie Nederland

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: