Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

1 oktober 2020 | redactie

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen.

Drie jongelui die hun job als advocate, auditor en logistiek verantwoordelijke opzeggen om een eigen seafood bar te beginnen: je moet het maar doen An-Sofie Van Herp (31), haar broer Vincent (28) en hun goede maat Bram De Merlier (33) hebben er ondertussen hun eerste weken opzitten. De seafoodbar Je m’en Fish aan het Koophandelsplein is nog geen maand open, dus je zou hen enkele beginnersfouten met plezier vergeven. Maar ze zijn er niet, die fouten. Hun hele concept klopt, je waant je zo in het zuiden met wat zij met vis, zeevruchten en biologisch brood op tafel toveren. Ongedwongen, ongecompliceerd en buitengewoon lekker.

De fascinatie voor vis en zeevruchten liep het drietal op tijdens hun talrijke reizen naar Zuid-Frankrijk. “Die keuken wilden we overbrengen naar Gent, maar dan in een eigen jasje”, zegt Bram. “We serveren vis op een hippe en onconventionele manier, met een twist. Zo staan er PUR PAIN broodjes met kreeft, oesters met bloody mary en een broodsalade met zeegroenten op het menu. We wilden weg van het idee dat zeevruchten steeds chique en duur moeten zijn. Bij ons vind je eerder seafood-streetfood in een ontspannen setting.”

Biobakkerij De Trog is voor hen de ideale partner. Het verpakte brood biedt hen de mogelijk steeds kwaliteitsbrood vooradig te hebben. Kraakvers na afbakken, een must als je weet dat ze bij ‘Je m’en Fish’ ook geen compromissen sluiten op de kwaliteit van de vis of de zeevruchten. https://www.jemenfish.gent/nl

Dit artikel maakt onderdeel uit van de themamaand Nice 'n Easy. Lees hier alle andere artikelen.

Blijf je graag op de hoogte?

Wekelijks het actuele en relevante nieuws over lunchrooms en dagzaken in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Column Thijs Jacobs
Column: op het tandvlees naar de eindstreep

De horeca loopt op het tandvlees. De reserves zijn op en de steunpakketten blijken niet toereikend om nog veel langer het hoofd boven water te houden. Op zakelijk vlak is er veel onrust over de huidige situatie, terwijl er op persoonlijk vlak begrip is voor de nu geldende maatregelen. Bijna tachtig ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Wet- en regelgeving Corona
Horeca zeker tot 9 februari gesloten, hotels wel open

De horeca blijft nog zeker tot 9 februari gesloten, hotels mogen wel 'gewoon' open blijven. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Hotels mogen naast zakelijke gasten, ook recreatieve gasten ontvangen. Eerder meldde De Telegraaf dat hotels de dupe zouden ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Bivakkeren in onze eigen bubbel

‘The Future is private’ was een uitspraak van de Facebook-eindbaas Mark Zuckerberg in 2019. Achteraf gezien een waarheid als een koe als je het mij vraagt. Want al bijna een jaar is ons privédomein ons enige leefgebied. En vooral in deze winterse lockdown verkeren wij enkel in hui ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: