Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

11 september 2020 | redactie

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen.

Drie jongelui die hun job als advocate, auditor en logistiek verantwoordelijke opzeggen om een eigen seafood bar te beginnen: je moet het maar doen An-Sofie Van Herp (31), haar broer Vincent (28) en hun goede maat Bram De Merlier (33) hebben er ondertussen hun eerste weken opzitten. De seafoodbar Je m’en Fish aan het Koophandelsplein is nog geen maand open, dus je zou hen enkele beginnersfouten met plezier vergeven. Maar ze zijn er niet, die fouten. Hun hele concept klopt, je waant je zo in het zuiden met wat zij met vis, zeevruchten en biologisch brood op tafel toveren. Ongedwongen, ongecompliceerd en buitengewoon lekker.

De fascinatie voor vis en zeevruchten liep het drietal op tijdens hun talrijke reizen naar Zuid-Frankrijk. “Die keuken wilden we overbrengen naar Gent, maar dan in een eigen jasje”, zegt Bram. “We serveren vis op een hippe en onconventionele manier, met een twist. Zo staan er PUR PAIN broodjes met kreeft, oesters met bloody mary en een broodsalade met zeegroenten op het menu. We wilden weg van het idee dat zeevruchten steeds chique en duur moeten zijn. Bij ons vind je eerder seafood-streetfood in een ontspannen setting.”

Biobakkerij De Trog is voor hen de ideale partner. Het verpakte brood biedt hen de mogelijk steeds kwaliteitsbrood vooradig te hebben. Kraakvers na afbakken, een must als je weet dat ze bij ‘Je m’en Fish’ ook geen compromissen sluiten op de kwaliteit van de vis of de zeevruchten. https://www.jemenfish.gent/nl

TWEE CREATIEVE PUR PAIN VIDEORECEPTEN DIE INSPIREREN:

 

ROGGEBROOD SMÖRREBRÖD MET GEROOKTE FOREL EN PAPRIKA
 

Video van recept: https://vimeo.com/449679904 - Bekijk ook de video's onderaan deze pagina met recepturen.

Ingrediënten:

- 2 Snedes roggebrood
- Gerookte forelfilets
- Tapenade paprika Delisol
- Komkommer
- Radijzen
- Knolselder geraspt uit blik
- Kappertjes op azijn
- Zout
- Gemalen zwarte peper
- Olijfolie
- Micro leaves cress

Bereiding:

1. Brood afbakken ± 8 à 10min op 180°C, snij in snedes.

2. Besmeer het brood rijkelijk met de paprikatapenade.

3. Snij de gerookte visfilets op de maat van het brood of verdeel de kleinere stukjes.

4. Maak snij een komkommer in vier stukken in de lengte en maak een tagliatelli van komkommer met een dunschiller door lange slierten te maken.

5. Snij radijzen in schijfjes en marineer met zout en olijfolie.

6. Giet de geraspte knolselderij en kappertjes af.

7. Werk het brood af met knolselderij, komkommer, kappertjes en de radijzen en garneer met de micro leaves.

8. Kruid af met grof zout en gemalen zwarte peper.

Werk af met viseitjes of kaviaar voor een deluxe versie. Dit gerechtje kan ook klaar gemaakt worden met alle soorten gerookte vis.

Bekijk het videorecept:
https://detrog.be/nl/recepten/roggebrood-smörrebröd-met-gerookte-forel-en-paprika

SPELTPISTOLET - MIAMI STYLE KRABSALADE

Video van recept: https://vimeo.com/450014428

Wie wil er nu geen pistolet met huisgemaakte krabsalade eten? De limoen en cajunkruiden maken de combinatie fris, pikant en de selder geeft een verassende toets.

Ingredienten:

- Speltpistolet de Trog 60g EP0083

- 1 blik Krabvlees (flaky)

- 1/2 Rode puntpaprika 

- Enkele gepekelde schijfjes augurk “Rascals”

- 1 steel groene selder met blad

- Gemarineerde kerstomaten Delisol

- Paprikatapenade delisol

- Jonge salade mesclun

- 2-3 elMayonaise

- Lenteajuin fijn gesneden

- Limoen zeste

- Cajun specerijen(optioneel)

- Zout
 

Bereiding:

1. De speltpistolets afbakken gedurende 6 à 8 min op 180°C, laat afkoelen.

2. Snij de rode puntpaprika en de groene selder in kleine stukjes of blokjes.

3. Bereid de Miami style krabsalade door de krab te mengen met de mayonaise, de stukjes gesneden groenten, en de lenteajuinen. Kruid af met cajunkruiden, zout en limoen zeste naar smaak.

4. Snijdepistolet in 2 beleg onderaan met een fijn laagje paprika tapenade, daarop enkele blaadjes jonge mesclunsalade en augurkenschijfjes en dan een royale schep krabsalade.

5. Werk af met gemarineerde kerstomaatjes Delisol en enkele blaadjes platte peterselie of de rest van het selderblad.

Bekijk het videorecept:
https://detrog.be/nl/recepten/speltpistolet-miami-style-krabsalade

Dit artikel maakt onderdeel uit van de themamaand Nice 'n Easy. Lees hier alle andere artikelen.

Blijf je graag op de hoogte?

Wekelijks het actuele en relevante nieuws over lunchrooms en dagzaken in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: