SAB Catering ontwikkelt MVO tool

16 november 2012 |
SAB Catering ontwikkelt MVO tool

Bedrijfscateraar SAB Catering heeft een online tool ontwikkeld onder de naam Nationale MVO Cateringscan. De scan meet hoe duurzaam een cateringlocatie is.

Ook dat de scan zien hoe dit bedrijfsrestaurant scoort ten opzichte van vergelijkbare locaties. Na deze analyse wordt er een stappenplan gemaakt met de cateraar om het bedrijfsrestaurant te verduurzamen.

Specifiek meetinstrument
André Lugtigheid, manager kwaliteit SAB: "De reden voor SAB om de online cateringscan te ontwikkelen is de vraag naar een specifiek meetinstrument. Dit instrument moet het mogelijk maken om te meten hoe het staat met de duurzaamheid op een cateringlocatie en waar de verbeterpunten liggen. De Nationale MVO Cateringscan is een digitale vragenlijst die de cateraar als de opdrachtgever kan inzetten om duurzaamheid in het bedrijfsrestaurant concreet te maken. Uiteraard is de cateringscan ook toepasbaar op een horecalocatie."

Nationale MVO Cateringscan
Het invullen van de vragenlijst is gratis, duurt ongeveer 15 minuten en bestaat uit 39 vragen onderverdeeld in 10 categorieën waarop de locatie(s) kan scoren. Het gaat niet alleen om duurzame producten in het assortiment, maar ook om energie- en waterbesparing, goed werkgeverschap, gezondheid en communicatie over duurzaamheid naar lunchgasten.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: