SAB Catering ontwikkelt MVO tool

16 november 2012
SAB Catering ontwikkelt MVO tool

Bedrijfscateraar SAB Catering heeft een online tool ontwikkeld onder de naam Nationale MVO Cateringscan. De scan meet hoe duurzaam een cateringlocatie is.

Ook dat de scan zien hoe dit bedrijfsrestaurant scoort ten opzichte van vergelijkbare locaties. Na deze analyse wordt er een stappenplan gemaakt met de cateraar om het bedrijfsrestaurant te verduurzamen.

*Specifiek meetinstrument*
André Lugtigheid, manager kwaliteit SAB: "De reden voor SAB om de online cateringscan te ontwikkelen is de vraag naar een specifiek meetinstrument. Dit instrument moet het mogelijk maken om te meten hoe het staat met de duurzaamheid op een cateringlocatie en waar de verbeterpunten liggen. De Nationale MVO Cateringscan is een digitale vragenlijst die de cateraar als de opdrachtgever kan inzetten om duurzaamheid in het bedrijfsrestaurant concreet te maken. Uiteraard is de cateringscan ook toepasbaar op een horecalocatie."

*Nationale MVO Cateringscan*
Het invullen van de vragenlijst is gratis, duurt ongeveer 15 minuten en bestaat uit 39 vragen onderverdeeld in 10 categorieën waarop de locatie(s) kan scoren. Het gaat niet alleen om duurzame producten in het assortiment, maar ook om energie- en waterbesparing, goed werkgeverschap, gezondheid en communicatie over duurzaamheid naar lunchgasten.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws