Rotterdamse ondernemers krijgen pluim

25 september 2014 |
Rotterdamse ondernemers krijgen pluim<

Gisteren hebben vijf Rotterdamse horecaondernemers de Oorkonde 'Groene Pluim' van het Rotterdam Climate Initiative (RCI) en Koninklijke
Horeca Nederland ontvangen. Horecabedrijven die zich onderscheiden in duurzaamheid, energiegebruik, afval en water komen in aanmerking voor deze oorkonde.

Ondernemingen
De Rotterdamse ondernemingen zijn: Raderstoomboot de Majesteit, Café & Restaurant De Tuin van de Vier Windstreken, McDonalds Groene Hilledijk, Hotel Amar en Bennie Beer

Compliment
Woensdagmiddag reikte KHN-regiomanager Maartje Roodsant de Groene Pluim uit aan de horecaondernemers op de vakbeurs Gastvrij Rotterdam. De Groene Pluim is een compliment aan de bedrijven voor hun inzet in energie- en waterbesparing en afvalbeheer en inrichting. Met de Groene Pluim kunnen de horecaondernemers aan hun gasten laten zien dat zij duurzaam ondernemen meer dan serieus nemen. Energieverbruik, afvalstromen, watergebruik en besparende maatregelen zijn onderdelen waar bedrijven op beoordeeld worden om deze pluim te behalen.
Duurzaam is hot
Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur KHN: "Duurzaam is hot. Gasten vragen om verantwoorde producten en voor ruim een derde van hen is het zelfs doorslaggevend in de beslissing welk restaurant te bezoeken. Door als horecaondernemer gelijk ook na te denken over afvalverwerking en energiebesparing bespaar je geld en vergroot je de bijdrage aan de samenleving met MVO. Het is in deze tijd niet meer de vraag óf horecaondernemers duurzaam moeten ondernemen, maar hóe ze dat doen. KHN zet zich in dit kader in voor een toekomstbestendige horecabranche waar duurzaam ondernemen een vanzelfsprekend onderdeel van uitmaakt."

Meer lezen over de Groene Pluim? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: