Rotterdams trots: Cornelis Bar & Kitchen

5 oktober 2016 | Jorien Slager

Het toerisme trekt aan en havenstad Rotterdam heeft een steeds groter wordende aantrekkingskracht. Met de enorme ontwikkeling die de stad doormaakt draait ook de horeca op volle toeren. In augustus opende Cornelis Bar & Kitchen haar deuren op het Stadhuisplein in Rotterdam. Een uitdagende locatie, midden op de Coolsingel. Initiatiefnemer Marcel Maan vertelt: “We wilden vanuit conceptueel oogpunt graag een nieuw en hoogwaardig horeca concept neerzetten voor de nieuwe generatie Rotterdammers. De uitdaging was daarbij om vooral niet het ruwe, eigenzinnige en hardwerkende karakter van de stad en het plein uit het oog te verliezen. En dat is denk ik aardig gelukt.”

Waarom Cornelis?
Cornelis heeft haar naam te danken aan de voormalig oprichter van de Tivoli Schouwburg – Cornels Vos jr. Hij stond in de stad bekend als echte horeca man. Marcel: “Cornelis was zijn tijd ver veruit. In 1889 was hij de oprichter van het eerste variététheater op het Stadhuisplein. Een plek waar de hardwerkende Rotterdammer even kon lachen en ontspannen. Een plek waar je naartoe ging om te kletsen, eten en drinken. Cornelis was een echte gastheer. Hij had de gave om mensen een goed gevoel te geven. Als je binnenkwam hoefde je niks te zeggen. Lachen en leven, dat is precies waar Cornelis voor stond en staat”.

Wat is het geheim van Cornelis?
“Ik denk dat veel Rotterdammers zich in ons verhaal herkennen. De nieuwe generatie Rotterdammers is vooral trots en vereenzelvigt zich met het internationale karakter, het aanpassingsvermogen en het hardwerkende karakter van de stad. Wie het hart van de Rotterdammer wil winnen moet vooral authentiek zijn, oog hebben voor de herkomst en vooral niet te veel kapsones hebben. Ik denk dat we met ons concept de juiste snaar weten te raken", vertelt Marcel.

Wat heeft Cornelis te bieden?
"De stijlvolle Kitchen van Cornelis vind je op de eerste verdieping. Hier geniet van je het fine dining concept met prachtig openslaande deuren en uitzicht op het imposante Stadhuis. Vanuit de indrukwekkende open keuken worden de meest unieke smaakcombinaties gecreëerd door de keukenbrigade onder leiding van IJsbrandt Wilbrennick & Karim Aggoun. Traditionele en pure gerechten, bereid met producten van hoogwaardige leveranciers. De perfect geselecteerde stukken vlees en vis worden op houtskool gegaard in de Robata Flame Grill. Hierdoor blijft de authentieke smaak van het product uitstekend bewaard."

"In de geest van Cornelis werken we samen leveranciers die staan voor kwaliteit, authenticiteit en nog dicht bij de oorsprong van hun product staan. Wij weten bijvoorbeeld exact waar ons vlees vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en waarom het smaakt zoals het smaakt."

Cornelis Bar
"Cornelis Bar en terras zijn plekjes bij uitstek voor een gezellige borrel met collega’s en vrienden. Met een breed assortiment aan speciaal bieren, een overvolle wijnkast én heerlijke happen zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijk avond borrelen. Cornelis serveert wijnen met karakter en dat proef je. Het accent ligt op de beleving en ons talent om mensen een goed gevoel te geven en heel even uit de sleur van alledag te trekken."

Architectuur & Interieur
"We hebben in samenwerking met onze architect Puccio Marletta van het Rotterdamse designbureau Activation Group veel aandacht besteed aan het interieur, de sfeer en routing van de zaak. Onze gasten willen bij een bezoek aan Cornelis even een momentje ontsnappen aan de drukte van alle dag. Een warme en huiselijke sfeer past hier goed bij. Het gaat erom dat mensen zichzelf kunnen zijn en zich op hun gemak voelen. We zijn geen chique restaurant dus die hooggespannen sfeer voel je hier niet. Bij Cornelis heerst het gevoel dat je thuiskomt. Een plek waar je graag wilt vertoeven en vaker terug wil komen. De zaak is ruimtelijk, sfeervol, warm en eenvoudig ingericht met veel huiselijke elementen en natuurlijke robuuste materialen. Niks geen overbodige opsmuk. Een plek met karakter. Eigenlijk precies zoals we Rotterdam al kennen."

Hoe Rotterdams is Cornelis?
“Behoorlijk Rotterdams! En daar zijn we als bescheiden Rotterdammers best wel een beetje trots op!  U bent van harte welkom om een keertje te komen proeven", aldus Marcel.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2018

Leuk dat je je lekkerste broodje in wilt zenden voor deelname. Lukt het niet met onderstaand formulier, dan kun je de foto van het gerecht, de receptuur, bereidingswijze, prijs op de kaart en overige gegevens mailen naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. ...

Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: