Rotterdams trots: Cornelis Bar & Kitchen

5 oktober 2016 | Jorien Slager

Het toerisme trekt aan en havenstad Rotterdam heeft een steeds groter wordende aantrekkingskracht. Met de enorme ontwikkeling die de stad doormaakt draait ook de horeca op volle toeren. In augustus opende Cornelis Bar & Kitchen haar deuren op het Stadhuisplein in Rotterdam. Een uitdagende locatie, midden op de Coolsingel. Initiatiefnemer Marcel Maan vertelt: “We wilden vanuit conceptueel oogpunt graag een nieuw en hoogwaardig horeca concept neerzetten voor de nieuwe generatie Rotterdammers. De uitdaging was daarbij om vooral niet het ruwe, eigenzinnige en hardwerkende karakter van de stad en het plein uit het oog te verliezen. En dat is denk ik aardig gelukt.”

Waarom Cornelis?
Cornelis heeft haar naam te danken aan de voormalig oprichter van de Tivoli Schouwburg – Cornels Vos jr. Hij stond in de stad bekend als echte horeca man. Marcel: “Cornelis was zijn tijd ver veruit. In 1889 was hij de oprichter van het eerste variététheater op het Stadhuisplein. Een plek waar de hardwerkende Rotterdammer even kon lachen en ontspannen. Een plek waar je naartoe ging om te kletsen, eten en drinken. Cornelis was een echte gastheer. Hij had de gave om mensen een goed gevoel te geven. Als je binnenkwam hoefde je niks te zeggen. Lachen en leven, dat is precies waar Cornelis voor stond en staat”.

Wat is het geheim van Cornelis?
“Ik denk dat veel Rotterdammers zich in ons verhaal herkennen. De nieuwe generatie Rotterdammers is vooral trots en vereenzelvigt zich met het internationale karakter, het aanpassingsvermogen en het hardwerkende karakter van de stad. Wie het hart van de Rotterdammer wil winnen moet vooral authentiek zijn, oog hebben voor de herkomst en vooral niet te veel kapsones hebben. Ik denk dat we met ons concept de juiste snaar weten te raken", vertelt Marcel.

Wat heeft Cornelis te bieden?
"De stijlvolle Kitchen van Cornelis vind je op de eerste verdieping. Hier geniet van je het fine dining concept met prachtig openslaande deuren en uitzicht op het imposante Stadhuis. Vanuit de indrukwekkende open keuken worden de meest unieke smaakcombinaties gecreëerd door de keukenbrigade onder leiding van IJsbrandt Wilbrennick & Karim Aggoun. Traditionele en pure gerechten, bereid met producten van hoogwaardige leveranciers. De perfect geselecteerde stukken vlees en vis worden op houtskool gegaard in de Robata Flame Grill. Hierdoor blijft de authentieke smaak van het product uitstekend bewaard."

"In de geest van Cornelis werken we samen leveranciers die staan voor kwaliteit, authenticiteit en nog dicht bij de oorsprong van hun product staan. Wij weten bijvoorbeeld exact waar ons vlees vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en waarom het smaakt zoals het smaakt."

Cornelis Bar
"Cornelis Bar en terras zijn plekjes bij uitstek voor een gezellige borrel met collega’s en vrienden. Met een breed assortiment aan speciaal bieren, een overvolle wijnkast én heerlijke happen zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijk avond borrelen. Cornelis serveert wijnen met karakter en dat proef je. Het accent ligt op de beleving en ons talent om mensen een goed gevoel te geven en heel even uit de sleur van alledag te trekken."

Architectuur & Interieur
"We hebben in samenwerking met onze architect Puccio Marletta van het Rotterdamse designbureau Activation Group veel aandacht besteed aan het interieur, de sfeer en routing van de zaak. Onze gasten willen bij een bezoek aan Cornelis even een momentje ontsnappen aan de drukte van alle dag. Een warme en huiselijke sfeer past hier goed bij. Het gaat erom dat mensen zichzelf kunnen zijn en zich op hun gemak voelen. We zijn geen chique restaurant dus die hooggespannen sfeer voel je hier niet. Bij Cornelis heerst het gevoel dat je thuiskomt. Een plek waar je graag wilt vertoeven en vaker terug wil komen. De zaak is ruimtelijk, sfeervol, warm en eenvoudig ingericht met veel huiselijke elementen en natuurlijke robuuste materialen. Niks geen overbodige opsmuk. Een plek met karakter. Eigenlijk precies zoals we Rotterdam al kennen."

Hoe Rotterdams is Cornelis?
“Behoorlijk Rotterdams! En daar zijn we als bescheiden Rotterdammers best wel een beetje trots op!  U bent van harte welkom om een keertje te komen proeven", aldus Marcel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: