Rotterdam host World Championship of Chinese Cuisine

8 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Rotterdam is van 19-21 september 2016 drie dagen lang gastheer van de achtste editie van het prestigieuze World Championship of Chinese Cuisine. Ruim 400 topchefs uit de internationale Chinese gastronomie strijden dan in Ahoy voor de wereldtitel. Het culinaire topevenement heeft eenmaal per 4 jaar plaats en wordt in 2016 voor het eerst buiten Azië gehouden.

Aan het WCCC 2016 in Rotterdam nemen maar liefst 100 chefs-teams uit zo’n 15 landen deel, waaronder China, Singapore, Maleisië, Korea, Japan, Australië, Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje en Nederland. Ieder team moet tijdens de competitie zes gerechten bereiden in slechts 3½ uur, van voor- hoofd en nagerecht tot deegwaren en siersnijden. De resultaten worden door een vakkundige, internationale jury beoordeeld op smaak, creativiteit, techniek, innovatie en opmaak. 

Bij de vorige editie van het WCCC in 2012 in Singapore behaalden maar liefst twee Nederlandse teams gouden medailles. Onder de indruk van de Nederlandse prestaties heeft het hoofdkantoor van de World Federation of Chinese Catering Industry (WFCCI) in Beijing besloten om de achtste editie in Nederland te organiseren. Dat is zeer bijzonder, omdat de prestigieuze competitie daarmee voor het eerst in haar geschiedenis buiten Azië wordt gehouden. Het WCCC 2016 wordt georganiseerd door de Landelijke Federatie van Chinese Organisaties in Nederland (LFCON). De organisatie wil met het WCCC 2016 in Rotterdam aan Nederland en omringende landen laten zien dat het niveau van de Aziatische keuken in Europa op een hoog niveau is vertegenwoordigd. 

Vanwege het hoogst mogelijke niveau en de vierjarige cyclus wordt het WCCC gezien als de Olympische Spelen in Chinese gastronomie. In de internationale culinaire wereld wordt de competitie algemeen gezien als de Chinese tegenhanger voor de westers georiënteerde Bocuse d’Or. De deelnemende topchefs staan garant voor een wervelende show van Far East live-cooking die bezoekers in geuren en kleuren kunnen beleven. 

Tijdens het WCCC 2016 zorgt een culinaire beurs met toonaangevende producenten en leveranciers van Aziatische producten voor extra inspiratie. Omdat de top van de Chinese culinaire wereld die dagen in Rotterdam aanwezig is, organiseert de WFCCI tevens haar jaarlijkse International Chinese Food Conference in Ahoy Rotterdam. 

De deelnemende chefs aan de Culinary Summit in 2016 en 2017 worden medio augustus bekendgemaakt. Meer informatie volgt binnenkort op de website: www.wccc2016.com en op de facebookpagina van het WCCC: www.facebook.com/wccc2016.

Op de foto zie je een creatie van Hanting Cuisine in Den Haag.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Duurzaamheid Ondernemen
Overheid biedt circulaire ondernemers hulp

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken. Hiervoor slaan de ov...

Economie Fastservice
Domino’s ziet groei van 300 procent in lunch bestellingen

Gedreven door een enorme groei in het aantal winkels, het aandeel winkels dat met lunch is geopend en de toenemende vraag naar gemak, ziet Domino’s het percentage lunch ten opzichte van het totaal aantal bestellingen explosief stijgen. In de gelopen vijf jaar realiseert de keten - met inmiddel...

Opening
Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: