Restaurant De Machinist open in Delfshaven

9 maart 2010 |
Restaurant De Machinist open in Delfshaven<

In de voormalige Machinisten-school van de Rotterdamse wijk Delfshaven huist sinds kort Restaurant De Machinist, onderdeel van de nieuwe kennis-, kunst- en cultuurfabriek van de stad. "In Delfshaven zitten veel creatievelingen. Maar zodra ze afgestudeerd zijn, verlaten ze de wijk of de stad," vertelt directeur Karin Yntema. "Met De Machinist willen we ze een eigen plek geven. We bieden een bedrijfsverzamelgebouw met alle faciliteiten op creatief gebied. Natuurlijk hoort daar ook een grand café en restaurant bij."

Oesters met Chablis
"Met het grand café en restaurant richten we ons zowel op de mensen die in De Machinist werken als de bewoners van Delfshaven. Maar ook mensen van daarbuiten. Denk aan studenten en medewerkers van het Erasmus MC," zegt Karin Yntema. Ze heeft haar sporen verdiend als general manager bij het befaamde Hotel New York in Rotterdam. In 2008 benaderde projectontwikkelaar Kristal haar om De Machinist te gaan leiden. "Ze zochten iemand die er de laagdrempelige sfeer van Hotel New York kon neerzetten. Ik vond het wel wat om na zestien jaar weg te gaan. Maar toen ik het pand betrad, was ik om. Dit gebouw uit de jaren veertig heeft een ziel."

Vanaf 7 maart kunnen gasten er terecht voor koffie met taart of een smakelijke bal van kalfsgehakt, maar ook voor luxe oesters en een glas chablis.

Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: