Restaurant De Machinist open in Delfshaven

9 maart 2010 |
Restaurant De Machinist open in Delfshaven<

In de voormalige Machinisten-school van de Rotterdamse wijk Delfshaven huist sinds kort Restaurant De Machinist, onderdeel van de nieuwe kennis-, kunst- en cultuurfabriek van de stad. "In Delfshaven zitten veel creatievelingen. Maar zodra ze afgestudeerd zijn, verlaten ze de wijk of de stad," vertelt directeur Karin Yntema. "Met De Machinist willen we ze een eigen plek geven. We bieden een bedrijfsverzamelgebouw met alle faciliteiten op creatief gebied. Natuurlijk hoort daar ook een grand café en restaurant bij."

Oesters met Chablis
"Met het grand café en restaurant richten we ons zowel op de mensen die in De Machinist werken als de bewoners van Delfshaven. Maar ook mensen van daarbuiten. Denk aan studenten en medewerkers van het Erasmus MC," zegt Karin Yntema. Ze heeft haar sporen verdiend als general manager bij het befaamde Hotel New York in Rotterdam. In 2008 benaderde projectontwikkelaar Kristal haar om De Machinist te gaan leiden. "Ze zochten iemand die er de laagdrempelige sfeer van Hotel New York kon neerzetten. Ik vond het wel wat om na zestien jaar weg te gaan. Maar toen ik het pand betrad, was ik om. Dit gebouw uit de jaren veertig heeft een ziel."

Vanaf 7 maart kunnen gasten er terecht voor koffie met taart of een smakelijke bal van kalfsgehakt, maar ook voor luxe oesters en een glas chablis.

Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: