Restaurant A Beautiful Mess opent in wasserette van Bijlmerbajes

12 juni 2017 | Thijs Jacobs

Lunchrestaurant A Beautiful Mess opent op donderdag 15 juni zijn deuren. In de voormalige wasserette van de Bijlmerbajes runnen nieuwkomers uit het naastgelegen azc de komende maanden dit pop-up restaurant. Vier dagen per week kun je er terecht voor een heerlijke fusion lunch, met gerechten uit Syrië, Iran, Irak of Eritrea.

Dertig Amsterdamse horecaondernemers – elke week een ander – verbinden zich aan het team van A Beautiful Mess. Zij zullen producten leveren, het personeel trainen en helpen bij de maaltijden.

Pop-up

A Beautiful Mess is een pop-up restaurant met shared dining-gerechten, gezonde en verse ingrediënten, op een unieke locatie. Een mooie gelegenheid om nog eens in de oude gevangenis te komen eten voordat deze tegen de vlakte gaat. Het restaurant biedt een welkome plek voor allerlei verschillende mensen en culturen. Zoals een bazaar, waar eten en drinken, muziek, kunst en verschillende nationaliteiten samenkomen.

Het restaurant bij de Bijlmerbajes is een leer- en werkplek waar kansen worden gecreëerd voor nieuwkomers, met een belangrijke missie: zoveel mogelijk nieuwkomers aan een baan helpen via het restaurant.

Grote namen


Ondernemers als Casper Reinders, Samuel Levie en Lodewijk Koeler werken mee aan A Beautiful Mess. Net als het Stedelijk Museum, het Student Hotel en Pakhuis de Zwijger. Heineken en Vascobelo geven een hospitalitytraining en hebben de bar gedoneerd. Philips Lighting doneerde de verlichting. En Bocca traint barista's in de naastgelegen koffiebar Kahwa.

Locatie en openingstijden


A Beautiful Mess is in ieder geval tot december 2017 als restaurant gevestigd in de oude wasserette van de Bijlmerbajes, op het terrein van broedplaats Lola Lik. Sinds 13 mei is in en rondom het restaurant de tentoonstelling Oplossing of Utopie van het Stedelijk Museum te zien. Binnenkort opent er een Hammam en de ook de komst van een hotel is aanstaande. Het restaurant is bovendien af te huren voor events.

A Beautiful Mess is open op woensdag en donderdag van 10.00-18.00 uur voor lunch en borrel, en op zaterdag van 12.00-18.00 uur. Op vrijdag is het restaurant geopend van 10.00-22.00 voor een vrijdagmiddagborrel met mezze en barbecue. Parkeren is gratis. Adres: Wenckebachweg 48, 1096 AN Amsterdam.

Over Refugee Company


A Beautiful Mess is opgericht door Refugee Company. Refugee Company ondersteunt nieuwkomers om de draad weer op te pakken en hun kwaliteiten in te zetten. Het startpunt van Refugee Company is het talent, de veerkracht en de positieve energie die veel mensen hebben. De organisatie verbindt nieuwkomers aan de kansen die er zijn in Nederland. Op deze manier ontstaan duurzame netwerken tussen nieuwkomers en Nederlanders. Horecaondernemers die zich nog willen aansluiten bij A Beautiful Mess zijn zeer welkom. Voor meer informatie: www.refugeecompany.com.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: