Rein Rambaldo vertelt je alles over interieur

20 augustus 2015 |
Rein Rambaldo vertelt je alles over interieur<

Bij wie anders dan Rein Rambaldo kun je zijn voor de laatste trends en adviezen op interieurgebied. Als eigenaar van ontwerpbureau De Horeca Fabriek
is hij gespecialiseerd in horecaverbouwingen en interieurontwerpen. Hij vertelt in dit exclusieve online interview alles wat je moet weten over interieur in je lunchroom.

Foto: Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek

Versbeleving
Versbeleving is een trend in lunchroomland. “Als lunchroom kun je daarop inspelen door aan je gasten te laten zien wat je doet, maakt en verkoopt. Zo kun je stolpjes neerzetten met daaronder zelfgemaakte gebakjes of broodjes”, vertelt Rambaldo. Hij benadrukt vooral dat zelfgemaakte aspect. “In Londen zie je tegenwoordig bijvoorbeeld veel verse smoothies op de kaart staan en kunnen gasten producten zelf opscheppen en afrekenen.” Ook vertelt hij dat er steeds meer gefocust wordt op de kwaliteit van de producten: “Er hoeven geen honderd broodjes op je kaart te staan, maar zorg dat wát je erop hebt staan ook echt goed is.”


EXKi Den Haag: gasten kunnen zelf producten pakken en afrekenen.

Menukaart
Wat betreft die kaart: Rambaldo geeft als advies om alles op één menukaart te zetten; ook, of juist, als je avondeten als lunch aanbiedt. “Laat daarnaast zien waar je producten vandaan komen. Gebruik je bijvoorbeeld brood van een ambachtelijke bakker, vertel dat er dan bij”, zegt hij.

Verlichting
Steeds meer lunchrooms blenden met andere horecazaken, waardoor de zaken vaak nog tot ’s avonds open zijn. Rambaldo adviseert om hier je verlichting goed op aan te passen. “Een goed lichtplan is essentieel. In lunchrooms willen mensen niet in het donker zitten en is het van belang dat er genoeg daglicht is of nagebootst kan worden. ’s Avonds is juist sfeerverlichting belangrijk. Zorg dus dat je met de verlichting in je zaak kunt spelen”, aldus Rambaldo.


EXKi Den Haag: Goede combinatie van daglicht en sfeerverlichting.

Tip
Als laatste tip geeft interieurontwerper Rambaldo aan dat het interieur in je zaak nooit de overhand mag hebben, want op die manier kun je verkeerde verwachtingen creëren. “Laat je interieur aansluiten op je producten."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Routing: liever efficiënt of meer contact met je gasten?

De routing in je lunchzaak is van groot belang. Tijdens de piekuren moet je immers iedere gast goed en snel voorzien van hetgeen zij besteld hebben. In veel gevallen gaat het dan ook om koffie: het is één van de bestsellers. Vrijwel geen enkele lunchroom uitgezonderd. We gingen te r...

Advertorial
Probeer nu GRATIS de botermelange van Debic

Roomboter geeft een rijkdom aan uw lunchroom die onmiskenbaar is voor het maken van broodjes waar gasten voor terugkomen. Het nadeel van roomboter is dat het niet direct smeerbaar is uit de koeling. Daarvoor is Debic Smeren & Bakken ontwikkeld: een direct smeerbare melange van roomboter en plant...

Advertorial
3, 2, 1… Stoof!

Oma’s draadjesvlees, dat is waar je elk kind voor wakker kunt maken. En nu we eenmaal volwassen zijn, loopt het water nog steeds in onze mond als we er alleen al aan denken. Anno 2019 zijn stoofgerechten weer helemaal back in business. Smakelijke hachee, Franse Boeuf Bourguignon, Vlaamse stove...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: