Rein Rambaldo vertelt je alles over interieur

20 augustus 2015 |
Rein Rambaldo vertelt je alles over interieur<

Bij wie anders dan Rein Rambaldo kun je zijn voor de laatste trends en adviezen op interieurgebied. Als eigenaar van ontwerpbureau De Horeca Fabriek
is hij gespecialiseerd in horecaverbouwingen en interieurontwerpen. Hij vertelt in dit exclusieve online interview alles wat je moet weten over interieur in je lunchroom.

Foto: Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek

Versbeleving
Versbeleving is een trend in lunchroomland. “Als lunchroom kun je daarop inspelen door aan je gasten te laten zien wat je doet, maakt en verkoopt. Zo kun je stolpjes neerzetten met daaronder zelfgemaakte gebakjes of broodjes”, vertelt Rambaldo. Hij benadrukt vooral dat zelfgemaakte aspect. “In Londen zie je tegenwoordig bijvoorbeeld veel verse smoothies op de kaart staan en kunnen gasten producten zelf opscheppen en afrekenen.” Ook vertelt hij dat er steeds meer gefocust wordt op de kwaliteit van de producten: “Er hoeven geen honderd broodjes op je kaart te staan, maar zorg dat wát je erop hebt staan ook echt goed is.”


EXKi Den Haag: gasten kunnen zelf producten pakken en afrekenen.

Menukaart
Wat betreft die kaart: Rambaldo geeft als advies om alles op één menukaart te zetten; ook, of juist, als je avondeten als lunch aanbiedt. “Laat daarnaast zien waar je producten vandaan komen. Gebruik je bijvoorbeeld brood van een ambachtelijke bakker, vertel dat er dan bij”, zegt hij.

Verlichting
Steeds meer lunchrooms blenden met andere horecazaken, waardoor de zaken vaak nog tot ’s avonds open zijn. Rambaldo adviseert om hier je verlichting goed op aan te passen. “Een goed lichtplan is essentieel. In lunchrooms willen mensen niet in het donker zitten en is het van belang dat er genoeg daglicht is of nagebootst kan worden. ’s Avonds is juist sfeerverlichting belangrijk. Zorg dus dat je met de verlichting in je zaak kunt spelen”, aldus Rambaldo.


EXKi Den Haag: Goede combinatie van daglicht en sfeerverlichting.

Tip
Als laatste tip geeft interieurontwerper Rambaldo aan dat het interieur in je zaak nooit de overhand mag hebben, want op die manier kun je verkeerde verwachtingen creëren. “Laat je interieur aansluiten op je producten."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: