Rein Rambaldo vertelt je alles over interieur

20 augustus 2015
Rein Rambaldo vertelt je alles over interieur

Bij wie anders dan Rein Rambaldo kun je zijn voor de laatste trends en adviezen op interieurgebied. Als eigenaar van ontwerpbureau De Horeca Fabriek
is hij gespecialiseerd in horecaverbouwingen en interieurontwerpen. Hij vertelt in dit exclusieve online interview alles wat je moet weten over interieur in je lunchroom.

~Foto: Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek~

*Versbeleving*
Versbeleving is een trend in lunchroomland. “Als lunchroom kun je daarop inspelen door aan je gasten te laten zien wat je doet, maakt en verkoopt. Zo kun je stolpjes neerzetten met daaronder zelfgemaakte gebakjes of broodjes”, vertelt Rambaldo. Hij benadrukt vooral dat zelfgemaakte aspect. “In Londen zie je tegenwoordig bijvoorbeeld veel verse smoothies op de kaart staan en kunnen gasten producten zelf opscheppen en afrekenen.” Ook vertelt hij dat er steeds meer gefocust wordt op de kwaliteit van de producten: “Er hoeven geen honderd broodjes op je kaart te staan, maar zorg dat wát je erop hebt staan ook echt goed is.”


~EXKi Den Haag: gasten kunnen zelf producten pakken en afrekenen.~

*Menukaart*
Wat betreft die kaart: Rambaldo geeft als advies om alles op één menukaart te zetten; ook, of juist, als je avondeten als lunch aanbiedt. “Laat daarnaast zien waar je producten vandaan komen. Gebruik je bijvoorbeeld brood van een ambachtelijke bakker, vertel dat er dan bij”, zegt hij.

*Verlichting*
Steeds meer lunchrooms blenden met andere horecazaken, waardoor de zaken vaak nog tot ’s avonds open zijn. Rambaldo adviseert om hier je verlichting goed op aan te passen. “Een goed lichtplan is essentieel. In lunchrooms willen mensen niet in het donker zitten en is het van belang dat er genoeg daglicht is of nagebootst kan worden. ’s Avonds is juist sfeerverlichting belangrijk. Zorg dus dat je met de verlichting in je zaak kunt spelen”, aldus Rambaldo.


~EXKi Den Haag: Goede combinatie van daglicht en sfeerverlichting.~

*Tip*
Als laatste tip geeft interieurontwerper Rambaldo aan dat het interieur in je zaak nooit de overhand mag hebben, want op die manier kun je verkeerde verwachtingen creëren. “Laat je interieur aansluiten op je producten."

Overig nieuws