Rein Rambaldo vertelt je alles over interieur

20 augustus 2015 |
Rein Rambaldo vertelt je alles over interieur<

Bij wie anders dan Rein Rambaldo kun je zijn voor de laatste trends en adviezen op interieurgebied. Als eigenaar van ontwerpbureau De Horeca Fabriek
is hij gespecialiseerd in horecaverbouwingen en interieurontwerpen. Hij vertelt in dit exclusieve online interview alles wat je moet weten over interieur in je lunchroom.

Foto: Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek

Versbeleving
Versbeleving is een trend in lunchroomland. “Als lunchroom kun je daarop inspelen door aan je gasten te laten zien wat je doet, maakt en verkoopt. Zo kun je stolpjes neerzetten met daaronder zelfgemaakte gebakjes of broodjes”, vertelt Rambaldo. Hij benadrukt vooral dat zelfgemaakte aspect. “In Londen zie je tegenwoordig bijvoorbeeld veel verse smoothies op de kaart staan en kunnen gasten producten zelf opscheppen en afrekenen.” Ook vertelt hij dat er steeds meer gefocust wordt op de kwaliteit van de producten: “Er hoeven geen honderd broodjes op je kaart te staan, maar zorg dat wát je erop hebt staan ook echt goed is.”


EXKi Den Haag: gasten kunnen zelf producten pakken en afrekenen.

Menukaart
Wat betreft die kaart: Rambaldo geeft als advies om alles op één menukaart te zetten; ook, of juist, als je avondeten als lunch aanbiedt. “Laat daarnaast zien waar je producten vandaan komen. Gebruik je bijvoorbeeld brood van een ambachtelijke bakker, vertel dat er dan bij”, zegt hij.

Verlichting
Steeds meer lunchrooms blenden met andere horecazaken, waardoor de zaken vaak nog tot ’s avonds open zijn. Rambaldo adviseert om hier je verlichting goed op aan te passen. “Een goed lichtplan is essentieel. In lunchrooms willen mensen niet in het donker zitten en is het van belang dat er genoeg daglicht is of nagebootst kan worden. ’s Avonds is juist sfeerverlichting belangrijk. Zorg dus dat je met de verlichting in je zaak kunt spelen”, aldus Rambaldo.


EXKi Den Haag: Goede combinatie van daglicht en sfeerverlichting.

Tip
Als laatste tip geeft interieurontwerper Rambaldo aan dat het interieur in je zaak nooit de overhand mag hebben, want op die manier kun je verkeerde verwachtingen creëren. “Laat je interieur aansluiten op je producten."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: