Recordaantal deelnemers De Vegetarische Restaurantweek

5 maart 2018 | David Bakker

Vandaag gaat de vernieuwde editie van De Vegetarische Restaurantweek van start met 276 restaurants door het hele land. De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees die eveneens vandaag van start gaat met meer dan 25.000 deelnemers die de uitdaging aangaan om deze hele week geen vlees te eten, zowel thuis als uit.

276 restaurants door het hele land

Deze vernieuwde editie van De Vegetarische Restaurantweek gaat van start met een recordaantal aan restaurants: maar liefst 276 horeca-ondernemers door heel Nederland doen mee, waaronder de filialen van Bagels & Beans en het nieuwe vegetarische concept van FEBO (VEBO). In alle Nederlandse provincies zijn café’s en restaurants vertegenwoordigd, dus deelnemers van de Nationale Week Zonder Vlees kunnen hun hart ophalen aan vegetarische opties. Gasten kunnen kiezen uit de volgende opties:

 -  Vegetarische lunch voor 8 euro

 -  Vegetarische avondmaaltijd voor 15 euro

 - Vegetarisch 3-gangen-diner voor 25 euro

 - Luxe vegetarische 4-gangen-lunch voor 40 euro

 - Luxe vegetarische 5-gangen-diner voor 50 euro

Zo is er voor ieder wat wils, overal en de hele dag door. Reserveren kan direct bij de deelnemende restaurants onder vermelding van ‘De Vegetarische Restaurantweek’.

Niet zomaar een restaurantweek

De Vegetarische Restaurantweek is niet zomaar een restaurantweek, maar onderdeel van de grote Nederlandse campagne die deze week voor het eerst plaatsvindt: de Nationale Week Zonder Vlees. Deze week, samen met De Vegetarische Restaurantweek, is het initiatief van Isabel Boerdam, bekend van De Hippe Vegetariër, ondersteund door 56 partners waaronder de Vegetariërsbond. Alle chefs van de deelnemende cafés en restaurants willen laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch een vegetarische maaltijd kan smaken, zowel voor doorgewinterde vegetariërs als voor beginnende vleeseters. De Vegetarische Restaurantweek zal iedere gast verrassen met de smaken en structuren van de groentekeuken.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2018

Leuk dat je je lekkerste broodje in wilt zenden voor deelname. Lukt het niet met onderstaand formulier, dan kun je de foto van het gerecht, de receptuur, bereidingswijze, prijs op de kaart en overige gegevens mailen naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. ...

Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: