Pop-uprestaurant door thuiskoks op IJburg

2 september 2015
Pop-uprestaurant door thuiskoks op IJburg

Op 11, 12 en 13 september staat de Amsterdamse wijk IJburg in het teken van IJburg Serveert, een pop-up-restaurant aan de kust van het nog
onbewoonde Centrumeiland. IJburg Serveert is naar eigen zeggen 's werelds enige restaurant zonder keuken. Alle gerechten worden live bereid door thuiskoks in de wijk en door fietskoeriers aan tafel bezorgd.

*IJburgse thuiskoks*
Op IJburg wonen vele thuiskoks die hun maaltijden delen met buurtbewoners via de website Thuisafgehaald. IJburg Serveert maakt deze 'verborgen' community van kookfanaten voor één weekend zichtbaar. De koks koken driegangenmenu's die door fietskoeriers worden afgehaald en bij de gasten aan tafel bezorgd worden.

*Deeleconomie*
Het idee achter IJburg Serveert is ontstaan vanuit een fascinatie voor de snelle opkomst van de deeleconomie. Daarom werkt het restaurant met thuiskoks die actief zijn op Thuisafgehaald en met fietskoeriers van TringTring. Het pop-uprestaurant koppelt deze twee peer-to-peer-diensten aan elkaar en is daarmee eigenlijk een omgekeerd bezorgrestaurant.

Overig nieuws