Pop-up proeflokaal Rotterdamse Laurenskerk

25 mei 2015 |
Pop-up proeflokaal Rotterdamse Laurenskerk<

Het is één van de meest zonnige plekken van Rotterdam: het Grotekerkplein aan de Laurenskerk. Tot nu toe was het ook een plek waar
weinig gebeurde, maar daar gaat deze zomer verandering in komen.

Proeflokaal
De Laurenskerk opent deze zomer proeflokaal De Swarte Leeuw. De exploitatie daarvan komt in handen van de initiatiefnemers van A La Plancha. De Swarte Leeuw is een pop-up proeflokaal waar ambachtelijk gebrouwen bieren en huisgemaakte lekkernijen op de kaart komen. Het is gevestigd in de voormalige koffiehoek van de prachtige Gotische Laurenskerk, met een terras waar je heel even (of heel lang) kunt ontsnappen aan de drukte van het centrum. De Swarte Leeuw wordt vrijdag 29 mei officieel geopend.

Bier
Als er één ding is dat je absoluut op de kaart van het tijdelijke proeflokaal De SwartemLeeuw terugvindt, is het bier. Verschillende soorten ambachtelijke abdijbieren lessen de dorst op het terras en in de kerk. Het restaurant is gevestigd in een vleugel van de kerk (een beuk) en heeft een eigen ingang naast de hoofdingang. Alleen al het prachtige en reusachtige Gotische raam in deze beuk maakt dit een bijzondere locatie om te eten en te drinken.

Bourgondische proeverijen
Ambachtelijk, huisgemaakt en Bourgondisch zijn de kernwoorden van de kaart van De Swarte Leeuw. Op de kaart zijn proeverijen te vinden met producten als Brugse Beenham, Belgisch stoofvlees, Oud Rotterdam met appelstroop en de paté van Wildhandel Treure. Je kunt er ook voor een echte goede koffie terecht, met een keur aan zoete lekkernijen. Omdat er in de Laurenskerk geen keuken is, wordt gebruik gemaakt van een buitenkeuken. De gerechten zijn daarom eenvoudig, maar van hoge kwaliteit en bij voorkeur lokaal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: