Pop-up proeflokaal Rotterdamse Laurenskerk

25 mei 2015 |
Pop-up proeflokaal Rotterdamse Laurenskerk<

Het is één van de meest zonnige plekken van Rotterdam: het Grotekerkplein aan de Laurenskerk. Tot nu toe was het ook een plek waar
weinig gebeurde, maar daar gaat deze zomer verandering in komen.

Proeflokaal
De Laurenskerk opent deze zomer proeflokaal De Swarte Leeuw. De exploitatie daarvan komt in handen van de initiatiefnemers van A La Plancha. De Swarte Leeuw is een pop-up proeflokaal waar ambachtelijk gebrouwen bieren en huisgemaakte lekkernijen op de kaart komen. Het is gevestigd in de voormalige koffiehoek van de prachtige Gotische Laurenskerk, met een terras waar je heel even (of heel lang) kunt ontsnappen aan de drukte van het centrum. De Swarte Leeuw wordt vrijdag 29 mei officieel geopend.

Bier
Als er één ding is dat je absoluut op de kaart van het tijdelijke proeflokaal De SwartemLeeuw terugvindt, is het bier. Verschillende soorten ambachtelijke abdijbieren lessen de dorst op het terras en in de kerk. Het restaurant is gevestigd in een vleugel van de kerk (een beuk) en heeft een eigen ingang naast de hoofdingang. Alleen al het prachtige en reusachtige Gotische raam in deze beuk maakt dit een bijzondere locatie om te eten en te drinken.

Bourgondische proeverijen
Ambachtelijk, huisgemaakt en Bourgondisch zijn de kernwoorden van de kaart van De Swarte Leeuw. Op de kaart zijn proeverijen te vinden met producten als Brugse Beenham, Belgisch stoofvlees, Oud Rotterdam met appelstroop en de paté van Wildhandel Treure. Je kunt er ook voor een echte goede koffie terecht, met een keur aan zoete lekkernijen. Omdat er in de Laurenskerk geen keuken is, wordt gebruik gemaakt van een buitenkeuken. De gerechten zijn daarom eenvoudig, maar van hoge kwaliteit en bij voorkeur lokaal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: