Plankje met najaarstrio

1 januari 2016 | Jorien Slager

De nazomer is nog in volle gang, maar u denkt uiteraard alvast na over de herfstrecepturen. Vandaar deze CuliTip met najaarsingrediënten die perfect met elkaar combineren. Dit plankje speelt helemaal in op de trends van shared dining en gezonde boerse gezelligheid. Delen en samen genieten aan tafel is het hélemaal tegenwoordig.

Ingrediënten (4 personen)

6 sneetjes notenbrood
1 sinaasappel
3 verse of gedroogde vijgen, in blokjes
1 eetlepel hazelnoten of amandelen, gehakt
50 ml rode port
100 gram geitenbrie
100 gram geitenkaas met kruiden
100 gram harde geitenkaas

Bereiding

Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd de partjes in stukken. Meng in een schaaltje de vijgen met de noten, sinaasappel en port tot een salsa. Snijd de sneetjes brood doormidden. Serveer de kaassoorten met het notenbrood op een plank, met de vijgensalsa er apart bij.

Tips

Combineer notenbrood met roggebrood.

Maak er een chutney van door vijgen, sinaasappel en port zachtjes te verwarmen. Voeg de noten later toe.

Varieer eens met de kazen. U kunst bijvoorbeeld ook kiezen voor drie lekkere Italiaanse blauwaderkazen voor wat extra pittigheid.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: