Personeel horeca niet pensioenbewust

8 augustus 2013
Personeel horeca niet pensioenbewust

Negen van de tien Nederlandse horeca- en cateringmedewerkers is totaal onwetend als het over het pensioeninkomen gaat. Terwijl iedere medewerker in deze sector vanaf
zijn 21e pensioen opbouwt. Altijd keihard werken en lange dagen maken staat nadenken over het pensioen voor later in de weg.

*Nu nadenken*
“Trouwen, scheiden, kinderen krijgen, overlijden. Allemaal zaken die invloed op je pensioen hebben. Er nu over nadenken voorkomt dat je straks voor nare verrassingen komt te staan”, adviseert Wouter van den Brink van Pensioenfonds Horeca & Catering. “Iedere medewerker in de horeca en de catering bouwt automatisch pensioen op, maar vrijwel niemand weet dat. Schriftelijke informatie hierover wordt nauwelijks gelezen of niet begrepen. Horecamedewerkers behoren tot de minst pensioenbewuste medewerkers van Nederland."

*Nieuwe portal*
Met het PensioenCafé.nl worden horecamedewerker op ludieke wijze aangesproken en bewust gemaakt van de impact van de juiste pensioenkeuzes voor de toekomst. In het interactieve café ontmoet je in korte filmpjes andere horecamedewerkers op een vrijgezellenfeest en kom je een ruziemakend stel tegen dat misschien wel gaat scheiden.
De filmopnamen voor de portal vinden plaats in Café Aad van Wolf in Purmerend.
De portal gaat medio september live.

*Bij verschillende fondsen*
Met bijna 1 miljoen medewerkers en een jaarlijkse omzet van 14 miljard euro is de horeca een van de grootste werkgevers van Nederland. Sinds 1963 bouwen medewerkers in de horeca en de catering vanaf hun 21e verplicht pensioen op, samen met de werkgever. Veel horecamedewerkers werken echter parttime en bouwen mogelijk bij verschillende pensioenfondsen pensioen op. Uit onderzoek van TNS NIPO voor ‘Wijzer in geldzaken’ blijkt dat 84 procent van de horecamedewerkers volledig pensioenonbewust is.

*Tip van de redactie:* kijk ook eens op de website "Mijnpensioenoverzicht.nl":http://www.mijnpensioenoverzicht.nl. Door in te loggen met je DigiD krijg je een overzicht van al je pensioenaanspraken. Mocht er een pensioenfonds niet tussen staan, dan kan je aan de bel trekken.
De website is een initiatief van de Stichting Pensioenregister. Deze stichting is opgericht door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en alle Nederlandse pensioenuitvoerders.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws