Paling Peeling is je reinste onzin

1 april 2015
Paling Peeling is je reinste onzin

Vorige week kwam 24Kitchen met een opmerkelijk bericht. Bezoekers van het culinaire vakantieweekend 24Kitchen&Cottages
(17-20 april a.s.) zouden kunnen genieten van iets totaal nieuws, namelijk Food Wellness. Wellnessbehandelingen waarbij ingrediënten worden gebruikt die normaal gesproken op ons bord liggen. Vandaag, op 1 april, maakt 24Kitchen bekend dat deze behandelingen verzonnen zijn met als doel aandacht vragen voor het onderwerp food waste.

*Bizar*
Op het programma van 24Kitchen&Cottages stonden bizarre behandelingen als een Oyster Shaving, een Paling Peeling, een Energizing Pepper Massage en een Hot Potato Treatment. Allemaal onzin, zo maakte chef 24Kitchen chef John Gerdsen vandaag bekend.
“Wij zijn chefs. Onze passie is lekker koken met mooie producten. Mensen scheren met oesters of masseren met peper zou je reinste food waste zijn. Sorry voor alle gasten die zich al hadden verheugd op knabbelende palingen aan hun voeten. Dat gaat niet gebeuren. We gaan gewoon lekker samen koken en genieten,” aldus John Gerdsen.

*1 april*
Food waste is een actueel onderwerp waar 24Kitchen graag aandacht voor vraagt. Met reden. Een derde van het voedsel in Nederland wordt verspild, dat is zo’n € 2,4 miljard aan voedsel per jaar. Een gigantische hoeveelheid. Zeker als je je realiseert dat er bijna 100.000 mensen in Nederland afhankelijk zijn van de voedselbank en dat onze voedselbronnen uitgeput raken. Precies om die reden werkten een aantal chefs van 24Kitchen, waaronder Rudolph van Veen, Danny Jansen en Angelique Schmeinck, mee aan de campagne Kliekipedia van Sire om foodrecycling te bevorderen en grijpt 24Kitchen 1 april aan om aandacht te vragen voor dit onderwerp.

*Bewust*
Ook tijdens het culinaire vakantieweekend 24Kitchen&Cottages gaat 24Kitchen heel bewust om met voedsel.
Chef John Gerdsen: “Alle gerechten die worden klaargemaakt tijdens workshops mogen geproefd en opgegeten worden door de gasten en het personeel. Mensen moeten zich vooraf inschrijven voor de workshops en kookcolleges zodat we precies weten op hoeveel personen we kunnen rekenen en hoeveel ingrediënten we in moeten kopen. Op zondag is er een tombola waar mensen tegen een kleine vergoeding aan mee kunnen doen en mooie prijzen kunnen winnen. De opbrengst hiervan gaat naar het Kliekipedia platform van Sire. Het platform met tips voor food recycling en wat je allemaal met kliekjes kunt doen.”

Overig nieuws