Overvallen op maaltijdbezorgers explosief gestegen

29 augustus 2019 | David Bakker

In de eerste zeven maanden van 2019 is het aantal overvallen op maaltijdbezorgers ten opzichte van dezelfde periode in 2018 ruim verdubbeld: van 42 naar 88. Dat meldt het AD vandaag. 

De maaltijdbezorgers zijn een makkelijk doelwit voor de overvallers. Ze weten dat de bezorgers bijna altijd cash geld op zak hebben omdat klanten nog altijd vaak met cash geld betalen. De politie maakt zich zorgen. ,,De trend zet door en dan komen de donkere dagen er nog aan’’, zegt Jos van der Stap , Landelijk coördinator overvallen bij de politie tegen het AD. Bij deze zogeheten ‘hit-and-run-overvallen’ is het vaak moeilijk de relatief jonge daders te pakken, omdat ze toeslaan op de openbare weg, waar sporen vaak lastig te vinden zijn.

Cashloos

Een effectieve en goedkope oplossing is om maaltijdbezorgers niet langer contante betalingen aan te laten nemen, maar veel restaurants vrezen dan een deel van hun klandizie kwijt te raken.

Pizzaketen Domino's werkt al met een aantal 'cashloze' vestigingen. Liefst vijftien stuks werken alleen met digitale betalingen. Ook Thuisbezorgd heeft maatregelen getroffen. Eigen bezorgers gaan zonder cash geld de straat op. Restaurants die bij dat platform zijn aangesloten maar eigen bezorgers in dienst hebben, werken nog niet allemaal op die manier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: