Overvallen op maaltijdbezorgers explosief gestegen

29 augustus 2019 | David Bakker

In de eerste zeven maanden van 2019 is het aantal overvallen op maaltijdbezorgers ten opzichte van dezelfde periode in 2018 ruim verdubbeld: van 42 naar 88. Dat meldt het AD vandaag. 

De maaltijdbezorgers zijn een makkelijk doelwit voor de overvallers. Ze weten dat de bezorgers bijna altijd cash geld op zak hebben omdat klanten nog altijd vaak met cash geld betalen. De politie maakt zich zorgen. ,,De trend zet door en dan komen de donkere dagen er nog aan’’, zegt Jos van der Stap , Landelijk coördinator overvallen bij de politie tegen het AD. Bij deze zogeheten ‘hit-and-run-overvallen’ is het vaak moeilijk de relatief jonge daders te pakken, omdat ze toeslaan op de openbare weg, waar sporen vaak lastig te vinden zijn.

Cashloos

Een effectieve en goedkope oplossing is om maaltijdbezorgers niet langer contante betalingen aan te laten nemen, maar veel restaurants vrezen dan een deel van hun klandizie kwijt te raken.

Pizzaketen Domino's werkt al met een aantal 'cashloze' vestigingen. Liefst vijftien stuks werken alleen met digitale betalingen. Ook Thuisbezorgd heeft maatregelen getroffen. Eigen bezorgers gaan zonder cash geld de straat op. Restaurants die bij dat platform zijn aangesloten maar eigen bezorgers in dienst hebben, werken nog niet allemaal op die manier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: