Osteria Vicini opent ijssalon

22 juni 2017 | Roy Spijker

Al ruim 5 jaar is Remco Witberg eigenaar van een klein stukje Italië middenin Rotterdam-Kralingen. Vele buurtbewoners hebben Osteria Vicini in hun hart gesloten en strijken geregeld neer voor een goede espresso, heerlijke lunch of diner of een aperitief aan de bar. Vanaf 1 juli kunnen de gasten er ook genieten van overheerlijk vers gedraaid ijs.

Een ijssalon kon natuurlijk ook niet uitblijven bij deze Italiaanse zaak aan de Kortekade. Het nieuws over de toekomstige ijszaak in het pop-up gedeelte waar voorheen de cocktailbar zat, gaat dan ook als een lopend vuurtje door de buurt. Vele buurtbewoners, jong en oud, staan al dagen watertandend voor de ramen van de roze ijssalon die nu nog een ware metamorfose ondergaat. Niet gek ook, want het belooft weer een pareltje te worden waar ijs wordt verkocht in de smaken vanille tot aardbeien/framboos en van chocola tot stracciatella. Nog meer goed nieuws: de ijssalon is het hele jaar, 7 dagen per week open. Dat wordt smullen!

Gelato! Gelato!
Het openen van een ijssalon is een lang gekoesterde wens van Witberg. Zo trots als een pauw vertelt hij over de ijssalon die de naam Vicini Gelato! Gelato! (dat ‘ijs gemaakt op Italiaanse wijze’ betekent) heeft gekregen. Vanaf 1 juli serveert Witberg en zijn brigade hier overheerlijk vers gedraaid ijs.

"Het is een logisch gevolg van. Het plaatje wordt nu compleet," aldus Witberg. Het ijs wordt gemaakt van alleen de beste ingrediënten, van zelf gebrande pistache noten tot het allerbeste verse fruit. Probeer daar maar eens vanaf te blijven.

IJscoupe
Een hoorntje met stracciatella of toch liever een citroen sorbet. Of ga je watertanden van een bekertje pistache ijs of een beker gevuld met yoghurt ijs met seizoensvruchten. Na het werk even langsfietsen voor een welverdiend ijsje. Of met de kids even lekker een ijsje komen oppeuzelen in het zonnetje. Het kan straks allemaal. Ook in het naastgelegen restaurant van Osteria Vicini komt een speciale ijskaart zodat je na een overheerlijke pasta nog een waanzinnig lekkere ijscoupe kunt bestellen.

Roze is het nieuwe zwart
Pink it is bij Gelato! Gelato! De lichtroze bar achterin de zaak steekt prachtig af tegen de industriële betonnen wanden en in de in beton gegoten vloer. In het midden van de vloer siert het witte ijslogo. Erboven hangt een installatie die je niet snel zult vergeten. Zoals de gasten van Osteria Vicini gewend zijn, is er ook in de ijssalon veel oog voor detail.

Achter de ijsbar hangt in wit/roze neonverlichting de tekst: Ice, Ice baby. Een knipoog naar het nummer van Vanilla Ice. Langs de enorme raampartij aan de straatkant bevindt zich een houten bar met daaraan gave ouderwetse hoge rode casino stoelen. Of eet je ijsje lekker op aan een van de statafels. Bij mooi weer strijk je lekker neer op de houten klapbankjes op het zonovergoten buitenterras. Moeten we je verder nog overtuigen van deze prachtige ijssalon? Dacht het niet, dus spoed je snel die kant op voor een ijsje!
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: