Osteria Vicini opent ijssalon

22 juni 2017 | Roy Spijker

Al ruim 5 jaar is Remco Witberg eigenaar van een klein stukje Italië middenin Rotterdam-Kralingen. Vele buurtbewoners hebben Osteria Vicini in hun hart gesloten en strijken geregeld neer voor een goede espresso, heerlijke lunch of diner of een aperitief aan de bar. Vanaf 1 juli kunnen de gasten er ook genieten van overheerlijk vers gedraaid ijs.

Een ijssalon kon natuurlijk ook niet uitblijven bij deze Italiaanse zaak aan de Kortekade. Het nieuws over de toekomstige ijszaak in het pop-up gedeelte waar voorheen de cocktailbar zat, gaat dan ook als een lopend vuurtje door de buurt. Vele buurtbewoners, jong en oud, staan al dagen watertandend voor de ramen van de roze ijssalon die nu nog een ware metamorfose ondergaat. Niet gek ook, want het belooft weer een pareltje te worden waar ijs wordt verkocht in de smaken vanille tot aardbeien/framboos en van chocola tot stracciatella. Nog meer goed nieuws: de ijssalon is het hele jaar, 7 dagen per week open. Dat wordt smullen!

Gelato! Gelato!
Het openen van een ijssalon is een lang gekoesterde wens van Witberg. Zo trots als een pauw vertelt hij over de ijssalon die de naam Vicini Gelato! Gelato! (dat ‘ijs gemaakt op Italiaanse wijze’ betekent) heeft gekregen. Vanaf 1 juli serveert Witberg en zijn brigade hier overheerlijk vers gedraaid ijs.

"Het is een logisch gevolg van. Het plaatje wordt nu compleet," aldus Witberg. Het ijs wordt gemaakt van alleen de beste ingrediënten, van zelf gebrande pistache noten tot het allerbeste verse fruit. Probeer daar maar eens vanaf te blijven.

IJscoupe
Een hoorntje met stracciatella of toch liever een citroen sorbet. Of ga je watertanden van een bekertje pistache ijs of een beker gevuld met yoghurt ijs met seizoensvruchten. Na het werk even langsfietsen voor een welverdiend ijsje. Of met de kids even lekker een ijsje komen oppeuzelen in het zonnetje. Het kan straks allemaal. Ook in het naastgelegen restaurant van Osteria Vicini komt een speciale ijskaart zodat je na een overheerlijke pasta nog een waanzinnig lekkere ijscoupe kunt bestellen.

Roze is het nieuwe zwart
Pink it is bij Gelato! Gelato! De lichtroze bar achterin de zaak steekt prachtig af tegen de industriële betonnen wanden en in de in beton gegoten vloer. In het midden van de vloer siert het witte ijslogo. Erboven hangt een installatie die je niet snel zult vergeten. Zoals de gasten van Osteria Vicini gewend zijn, is er ook in de ijssalon veel oog voor detail.

Achter de ijsbar hangt in wit/roze neonverlichting de tekst: Ice, Ice baby. Een knipoog naar het nummer van Vanilla Ice. Langs de enorme raampartij aan de straatkant bevindt zich een houten bar met daaraan gave ouderwetse hoge rode casino stoelen. Of eet je ijsje lekker op aan een van de statafels. Bij mooi weer strijk je lekker neer op de houten klapbankjes op het zonovergoten buitenterras. Moeten we je verder nog overtuigen van deze prachtige ijssalon? Dacht het niet, dus spoed je snel die kant op voor een ijsje!
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: