Opening lunchroom PeP in Den Haag

4 mei 2016 |
Opening lunchroom PeP in Den Haag<

De in het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gevestigde Horeca Academie opent begin mei lunchroom PeP. PeP is
een leerwerkrestaurant waar altijd plek is voor enkele leerlingen die het vak al doende leren.

Oppepper voor de wijk
De plannen vanuit de gemeente Den Haag om de omgeving van het station Laan van NOI levendiger te maken en de Anna van Hannoverstraat het karakter van een plein te geven, krijgen door de komst van PeP een echte oppepper.

Station
De uitgang van het station Laan van NOI krijgt hierdoor een nieuwe uitstraling. Het is niet alleen meer een plek die je snel voorbij loopt, maar een plek om te zijn en eventueel rustig een krantje te lezen. Daarnaast past de invulling die PeP geeft goed bij de plannen van de gemeente Den Haag om het voormalige ministerie een plek te maken waar studenten, statushouders en start-ups kansen krijgen.

PeP heeft een zonnig terras direct tegenover het station Laan van NOI. Bij PeP kunnen buurtbewoners en werknemers uit de vele omliggende bedrijven terecht voor ontbijt tot en met lunch. In PeP worden er verrassende gerechten zoals een RAW appeltaart en de natural 'redbull' van onder andere bietensap en sechuan cress geserveerd.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: