Ook BBB Maastricht gaat dit jaar niet door

1 september 2020 | Thijs Jacobs

BBB Maastricht maakt bekend dat de oudste horecavakbeurs van Nederland voor het eerst in 66 jaar wordt verplaatst. BBB Maastricht stond gepland van 12 t/m 14 oktober en de verwachtingen waren hooggespannen. Nog nooit eerder waren de plannen zo veelzijdig en nog nooit eerder was het belang van de beurs zo groot.

De horecasector, die zo hard getroffen wordt door corona, heeft meer dan ooit behoefte aan positiviteit, aan elkaar ontmoeten en aan inspiratie. Toch bleken de onzekerheden rondom Covid-19 te groot om de kwaliteit waar BBB Maastricht voor staat dit jaar te kunnen garanderen. BBB Maastricht 2020 vindt om die reden plaats op 11, 12 en 13 oktober 2021.

Al meer dan 65 jaar is BBB Maastricht dé ontmoetingsplek voor horecaprofessionals uit alle segmenten. Naast een groot deelnemersveld, presenteerde de beurs dit jaar een zeer gevarieerd en interactief programma aan presentaties, proeverijen, workshops, kook-, barista, -en bartenderwedstrijden en netwerkmogelijkheden. Het Covid-19 protocol lag klaar en de beurs kon in een veilige ‘corona-proof’ omgeving plaatsvinden, volledig in lijn met de richtlijnen van het RIVM. Toch heeft de directie van MECC Maastricht in samenspraak met het team BBB Maastricht en belangrijke stakeholders besloten de beurs te verplaatsen naar 2021.

Silvie Slachter, beursmanager BBB Maastricht: "Het programma stond als een huis, maar hoe graag we ook willen doorgaan en hoe hard we het ook geprobeerd hebben, gebleken is dat de aanhoudende onzekerheid en de emotie die corona met zich meebrengt op dit moment helaas onoverbrugbaar is. Het BBB team heeft zich enorm ingezet om een succesvolle én veilige beurs neer te zetten en het is dan ook een grote teleurstelling om nu deze moeilijke beslissing te moeten nemen."

BBB gaat voor ‘More Horeca Success’ voor horecaondernemers – en toeleveranciers en zal zich ook komende periode inzetten om het succes van de horecasector te vergroten door het organiseren van kleinschalige evenementen. Nadere details hierover zullen op korte termijn bekend gemaakt worden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: