Ook BBB Maastricht gaat dit jaar niet door

1 september 2020 | Thijs Jacobs

BBB Maastricht maakt bekend dat de oudste horecavakbeurs van Nederland voor het eerst in 66 jaar wordt verplaatst. BBB Maastricht stond gepland van 12 t/m 14 oktober en de verwachtingen waren hooggespannen. Nog nooit eerder waren de plannen zo veelzijdig en nog nooit eerder was het belang van de beurs zo groot.

De horecasector, die zo hard getroffen wordt door corona, heeft meer dan ooit behoefte aan positiviteit, aan elkaar ontmoeten en aan inspiratie. Toch bleken de onzekerheden rondom Covid-19 te groot om de kwaliteit waar BBB Maastricht voor staat dit jaar te kunnen garanderen. BBB Maastricht 2020 vindt om die reden plaats op 11, 12 en 13 oktober 2021.

Al meer dan 65 jaar is BBB Maastricht dé ontmoetingsplek voor horecaprofessionals uit alle segmenten. Naast een groot deelnemersveld, presenteerde de beurs dit jaar een zeer gevarieerd en interactief programma aan presentaties, proeverijen, workshops, kook-, barista, -en bartenderwedstrijden en netwerkmogelijkheden. Het Covid-19 protocol lag klaar en de beurs kon in een veilige ‘corona-proof’ omgeving plaatsvinden, volledig in lijn met de richtlijnen van het RIVM. Toch heeft de directie van MECC Maastricht in samenspraak met het team BBB Maastricht en belangrijke stakeholders besloten de beurs te verplaatsen naar 2021.

Silvie Slachter, beursmanager BBB Maastricht: "Het programma stond als een huis, maar hoe graag we ook willen doorgaan en hoe hard we het ook geprobeerd hebben, gebleken is dat de aanhoudende onzekerheid en de emotie die corona met zich meebrengt op dit moment helaas onoverbrugbaar is. Het BBB team heeft zich enorm ingezet om een succesvolle én veilige beurs neer te zetten en het is dan ook een grote teleurstelling om nu deze moeilijke beslissing te moeten nemen."

BBB gaat voor ‘More Horeca Success’ voor horecaondernemers – en toeleveranciers en zal zich ook komende periode inzetten om het succes van de horecasector te vergroten door het organiseren van kleinschalige evenementen. Nadere details hierover zullen op korte termijn bekend gemaakt worden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Lunchroom wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernemers. ...

Interview Longread Themamaand energie
Lunchroomondernemers besparen op energie en maken zich op voor een tijdperk na corona

Besparen op vaste lasten is onvermijdelijk in deze uitdagende tijden. Een van de terugkerende posten is energie. Wanneer je het energieverbruik kunt laten dalen in de lunchroom, dan is er een goede besparing mogelijk. Zeker nu, want je mag immers geen gasten ontvangen in je lunchroom, waardoor de ve ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Wet- en regelgeving
Alcohol straks lastiger te verkrijgen door jongeren

‘Alcohol onder de 16, natuurlijk niet’, ‘Geen 16? Geen druppel’, ‘Geen 18? Geen druppel’ en ‘NIX18’, deze slogans zullen bijna iedereen bekend in de oren klinken. Het verkopen van alcohol aan iemand die hier nog te jong voor is, is verboden. Ondanks de ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: