NVWA maakt resultaten inspecties openbaar

29 december 2017 | Roy Spijker

De Nederlandse Voedsel- En Warenautoriteit gaat de resultaten van inspecties in de horeca openbaar maken. De NVWA hoopt op deze manier om de transparantie binnen de voedselproductieketen te bevorderen, om het vertrouwen van de consument in het handelen van de overheid te vergroten en om de mate van naleving van de regelgeving omtrent voedselveiligheid binnen de horeca te vergroten. 

Met de openbaarmaking wordt tegemoet gekomen aan een toezegging die de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in november 2011 in de Tweede Kamer heeft gedaan. De NVWA deelt de geïnspecteerde horecondernemingen in categorieën in. Deze zijn: 'voldoet', 'verbeterpunten',  'vastgesteld', 'verscherpt toezicht' of 'stilgelegd'. De categorieën geven aan in welke mate de onderneming tijdens de laatste controle voorafgaand aan de vaststelling van de lijst aan de voorschriften voldeed.

Kleurcodes
Aan de categorieën zijn kleuraanduidingen gegeven. Deze zijn 'groen' 'oranje' een 'rood'. Daarnaast is er 'wit' voor horecaondernemingen die buiten de categorieën vallen, omdat ze in een periode van drie jaar voorafgaand aan de datum van vaststelling van de lijst niet zijn gecontroleerd. Horecaondernemingen die nog niet door de NVWA in de gelegenheid zijn gesteld om een commentaar te plaatsen bij de te publiceren gegevens zijn in de lijst aangeduid met de kleur 'grijs'.

De lijst is via deze link te bekijken.  

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

Bezorgen Achtergronden
McDonald’s trakteert op nineties kledingitems

Vandaag viert McDonald’s Global McDelivery Day. Tijdens deze feestelijke dag kan er bij de bezorging van jouw bestelling via de Uber Eats app één van de flashy items uit de unieke Throwback Collection van McDonald’s zitten. De items, waaronder een spijkerjack en heuptasjes,...

Ontbijt Interview Longread
Interview: Utrechtse lunchroom gaat helemaal voor ontbijt

Aan de Biltstraat in Utrecht vind je lunchroom ‘De keuken van Thijs’. Eigenaar Thijs Rullens is een oude bekende, want in december 2014 stond hij op de cover van ons blad. De lunchroom is inmiddels verhuisd naar een groter pand even verderop en op de oude locatie (eveneens in de Biltstr...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: