Nominaties Horecava Innovation Awards bekend

19 november 2015 |
Nominaties Horecava Innovation Awards bekend<

Maar liefst 124 inzendingen mocht de vakjury van de Horecava Innovation Award dit jaar beoordelen. Sfeer,
smaakbeleving, minder verspilling en écht contact zijn de centrale thema’s bij de zestien genomineerde producten en diensten. Tijdens de feestelijke opening van de jubileumHorecava, op de eerste beursdag, worden de categoriewinnaars, de overall winnaar en de winnaar van de Karel de Vos Award bekendgemaakt.

Prijs
De winnaar van de Horecava Innovation Award 2016 krijgt behalve de felbegeerde wisselprijs en de roem, een intensief begeleidingstraject aangeboden, op het gebied van financiering, fiscale haalbaarheid en subsidieverwerving. Verzorgd door BDO, Accountants en Adviseurs; de sponsor van de wedstrijd. Pitch communicatie & PR in Amsterdam ondersteunt de winnaar op het gebied van marketing en communicatie. Ook Octrooicentrum Nederland staat genomineerden die dat wensen weer bij met goede raad.

Inzendingen
In de vorig jaar geïntroduceerde categorie Digital, Applications & Social Media zit, zoals te verwachten, een gezonde groei. Opvallend is dat nog altijd bijna de helft van de inzendingen in de oude, vertrouwde groep Food & Beverage valt. Tastbare producten die dit jaar hoog scoren op smaak, rekening houdend met het welzijn van de gast. In de categorie Equipment & Services wederom veel energiezuinige innovaties en bij Concepts, Interior & Design swingen de inzendingen tussen retro en hyper-futuristisch.
Al proevend, keurend en testend kwam de onafhankelijke jury, bestaande uit ondernemers, deskundigen en vakjournalisten, tot de volgende zestien genomineerden:


Categorie Concepts, Interior & Design

Stoov Docking Station 16; duurzame stoelverwarmer, Stoov BV, Utrecht
Dark, Blond en Sparkling bierglas; glazen voor betere bierbeleving, Enjoying Beer, Den Haag
CityHub; overnachtingscabines, CityHub, Amsterdam
Exota limonade; priklimonade in retro jasje, Exota BV, Veghel

Categorie Digital, Applications & Social Media

’t Zusje App; smartphonegebruik ontmoedigende app, Artform, Boekel
Wastewatcher; data tool tegen voedselverspilling, Wastewatchers, Utrecht
BarDoggy; app meet drukte in kroeg, BarDoggy BV, Mijdrecht
Tweedehands etenswaren via BiomassaDHZ.nl; ‘Marktplaats’ voor biomassa, De Klik Biomassa DHZ, Lunteren

Categorie Equipment & Services

Rosval Easy-Cooling; koellades en deuren zonder rubber afdichting, Rosval, Best
X-OVEN.3; zuinige houtskooloven, VoC Grootkeukens BV, Amsterdam
Experts’ Collection; wijnglazen voor meer smaakbeleving van verschillende wijntypes, Royal Leerdam, Leerdam
MEIKO vaatwerkspoelmachine UPster model KM 250; duurzame vaatwerkspoelmachine, MEIKO Nederland BV, Barendrecht

Categorie Food & Beverage

‘Zoutloze’ koud gerookte zalm; zalm gerookt zonder zout, Zalmrokerij ‘Smoking’, Enkhuizen
Shrubs; serie fruit azijnsiropen op basis van Edik, Ediks BV, Someren-Heide
Pekoe Tea Liqueur; theelikeur serie, Pekoe BV, Amsterdam
Bieterbal; bitterbal op basis van rode biet, Jonathan’s BV, Hoofddorp

Karel de Vos Award
Ook bij deze editie van de Horecava Innovation Award wordt weer de Karel de Vos Award uitgereikt. Deze bijzondere trofee, vernoemd naar de in 2012 overleden initiatiefnemer en drijvende kracht achter deze prestigieuze wedstrijd, gaat naar de meest gastgerichte, ondernemerondersteunende innovatie, die bijdraagt aan een betere wereld. De winnaar wordt gekozen uit alle inzendingen.

Publieksprijs
Vanaf begin december kan het publiek via de Facebookpagina van de Horecava stemmen op zijn of haar favoriete innovatie. De publieksprijs wordt ook op de eerste beursdag bekendgemaakt.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: