Nieuwe exotische food hall in Amsterdam

26 maart 2015 |
Nieuwe exotische food hall in Amsterdam<

Een bijzonder project met een culinair tintje, dat is de nieuwe World of Food die aan het begin van de zomer in Amsterdam Zuidoost
zal verrijzen. In een oude parkeergarage slaan tientallen startende culinaire ondernemers uit Amsterdam Zuidoost de handen ineen om gezamenlijk een food hall neer te zetten zoals Nederland nog niet kende. Niet alleen koken ze het streetfood van hun cultuur, ze zijn als kersverse coöperatie ook verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het project. World of Food wordt eind mei 2015 geopend.

Foto: Sarah en Ernest Bawuah, fotograaf: Yasmijn Tan

140 nationaliteiten
Al jaren stond hij leeg: de parkeergarage Develstein in Amsterdam Zuidoost. Maar binnenkort zal de garage het toneel zijn van een bijzonder horecaconcept: World of Food. Een plek waar gevestigde en startende ondernemers de handen ineen slaan om een food hall neer te zetten zoals hij er nog niet was. World of Food wordt een plek waar streetfood van over de gehele wereld wordt bereid door mensen die het koken ervan nog van hun ouders hebben geleerd. Startende ondernemers die hun ondernemersvaardigheden verder willen ontwikkelen. De entrepreneurs komen vrijwel zonder uitzondering uit Amsterdam Zuidoost, dat met zijn 140 verschillende nationaliteiten een goede vertegenwoordiging biedt van de keukens van de wereld. De internationale smaakmakers zullen de binnenkant van de food hall voor hun rekening nemen, de buitenring wordt bevolkt door gevestigde foodketens en restaurant.


Foto: Yasmijn Tan

Uniek horecaconcept
Het plan voor de ongebruikte parkeergarage lag al jaren op de plank, maar recent sloegen het Stadsdeel Amsterdam Zuidoost en projectontwikkelaar Lingotto de handen ineen. Het doel was een uniek horecaconcept. De ondernemers die zich vestigen hebben een belangrijke rol in het project. Zij zijn verenigd in een coöperatie die samen met de gevestigde bedrijven van de buitenring om tafel gaat zitten om zaken als schoonmaak en beveiliging te bespreken. Martijn Bakker namens de betrokken projectontwikkelaar Lingotto, specialist in bijzondere projecten: "Het doel is dat de ondernemers zichzelf uiteindelijk kunnen bedruipen. Samen moeten zij een succes maken van World of Food, want daar vaart uiteindelijk iedereen wel bij. Door ze nauw samen te laten werken, leren ze van elkaar en van de grotere bedrijven. Het is een kans om mensen uit Zuidoost hun culinaire kwaliteiten én hun ondernemerschap te laten ontwikkelen." De Ghanese Sarah Bawuah begint in World of Foods een mini-restaurant waar ze onder meer fufu zal gaan bereiden zoals haar oma het ook al deed. "Het is spannend, want ik werkte de afgelopen jaren alleen als cateraar. Nu krijg ik een eigen restaurant, waarbij ik samen met andere collega’s bezoekers een culinaire wereldreis aanbied."

Wereldkeukens
Stadsdeel Amsterdam Zuidoost is blij met het project, portefeuillehouder Economie Urwin Vyent: "World of Food maakt de veelal verborgen culinaire talenten uit het stadsdeel zichtbaar. We bieden hen een springplank om in een professionele omgeving hun gerechten aan te bieden. Daarnaast sluit dit concept prima aan bij de ontwikkeling in de buurt met haar vele nieuwe bewoners. De honderden studenten van de Spinozacampus kunnen straks bijvoorbeeld op loopafstand de wereldkeuken proeven die dit stadsdeel te bieden heeft."

Over het wel een wee van de ondernemers van World of Food wordt een zesdelige televisieserie gemaakt die vanaf mei op zondagmiddag wordt uitgezonden bij de NTR.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: