Nieuwbouw horecagelegenheid met hotelkamers in Ulft

30 mei 2016 |
Nieuwbouw horecagelegenheid met hotelkamers in Ulft<

Zes jaar na de brand in het restaurant De Sluis aan de F.B. Deurvorststraat in Ulft wordt de ruïne eindelijk gesloopt. Begin 2017 start hier de bouw van
een horecagelegenheid met restaurant, terrassen en twaalf hotelkamers, die aan het eind van dat jaar opent. De initiatiefnemers zoeken belangstellenden met horeca-ervaring om het geheel uit te baten.

Hotel van weleer
Het nieuwe De Sluis lijkt in stijl op zijn voorganger. Zo blijft de herinnering levend aan het karakteristieke hotel van weleer. De begane grond, met een oppervlakte van 350 m², leent zich voor inrichting en gebruik als restaurant of grand café. Een ruim terras biedt uitzicht op de Oude IJssel, de brug en de naaste omgeving.

Twaalf kamers
Het hotel krijgt twaalf kamers, die de gasten een comfortabel verblijf in één van de mooiste delen van Nederland garanderen. En dat weer op één van de markantste plekken van Ulft.
In de maanden na de sloop vindt de verdere voorbereiding plaats. Deze bestaat onder meer uit het bouwrijp maken van de grond, de afwerking en verdere detaillering van de plannen en het aanvragen van de benodigde vergunningen. In het voorjaar van 2017 start de bouw, de oplevering en ingebruikneming volgen in het derde kwartaal.

Grote meerwaarde
"Deze nieuwe accommodatie, op deze bijzondere plek, brengt grote meerwaarde voor de omgeving. Denk alleen al aan de toeristen en recreanten die graag een paar dagen in de Achterhoek komen wandelen en fietsen. Ze vinden hier een schitterende uitvalsbasis, in het hart van de regio", zegt Harm Mensink namens de eigenaar.
De toekomstige exploitant heeft daarbij een belangrijke rol. "We zijn op zoek naar een goede exploitant, die hier samen met ons een goed doordacht en aansprekend horecaconcept realiseert. We denken aan mensen met ambitie en ervaring. Echte horecamensen, met de passie om hun gasten optimaal te onthalen en te ontzorgen. Dan past dit nieuwe gebouw echt in de omgeving. En zo aan de oevers van de Oude IJssel heeft het alles in zich om een prachtplek te worden."

(Be)leefbaarheid
De bouw maakt een einde aan een lange tijd waarin de plek een rotte kies in Ulft was. Sinds de brand in 2010 stond de ruïne zes jaar te verpieteren achter door onkruid overwoekerde hekken, tot ergernis van velen. In dagblad De Gelderlander werd De Sluis zelfs al eens een ‘afzichtelijke plek’ genoemd. Het nieuwe complex staat garant voor een stevige kwaliteitsimpuls die bijdraagt aan de (be)leefbaarheid van de omgeving. De Sluis wordt weer een warm kloppend hart, voor de naaste omgeving en Ulft als geheel

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: