Nieuwbouw horecagelegenheid met hotelkamers in Ulft

30 mei 2016 |
Nieuwbouw horecagelegenheid met hotelkamers in Ulft<

Zes jaar na de brand in het restaurant De Sluis aan de F.B. Deurvorststraat in Ulft wordt de ruïne eindelijk gesloopt. Begin 2017 start hier de bouw van
een horecagelegenheid met restaurant, terrassen en twaalf hotelkamers, die aan het eind van dat jaar opent. De initiatiefnemers zoeken belangstellenden met horeca-ervaring om het geheel uit te baten.

Hotel van weleer
Het nieuwe De Sluis lijkt in stijl op zijn voorganger. Zo blijft de herinnering levend aan het karakteristieke hotel van weleer. De begane grond, met een oppervlakte van 350 m², leent zich voor inrichting en gebruik als restaurant of grand café. Een ruim terras biedt uitzicht op de Oude IJssel, de brug en de naaste omgeving.

Twaalf kamers
Het hotel krijgt twaalf kamers, die de gasten een comfortabel verblijf in één van de mooiste delen van Nederland garanderen. En dat weer op één van de markantste plekken van Ulft.
In de maanden na de sloop vindt de verdere voorbereiding plaats. Deze bestaat onder meer uit het bouwrijp maken van de grond, de afwerking en verdere detaillering van de plannen en het aanvragen van de benodigde vergunningen. In het voorjaar van 2017 start de bouw, de oplevering en ingebruikneming volgen in het derde kwartaal.

Grote meerwaarde
"Deze nieuwe accommodatie, op deze bijzondere plek, brengt grote meerwaarde voor de omgeving. Denk alleen al aan de toeristen en recreanten die graag een paar dagen in de Achterhoek komen wandelen en fietsen. Ze vinden hier een schitterende uitvalsbasis, in het hart van de regio", zegt Harm Mensink namens de eigenaar.
De toekomstige exploitant heeft daarbij een belangrijke rol. "We zijn op zoek naar een goede exploitant, die hier samen met ons een goed doordacht en aansprekend horecaconcept realiseert. We denken aan mensen met ambitie en ervaring. Echte horecamensen, met de passie om hun gasten optimaal te onthalen en te ontzorgen. Dan past dit nieuwe gebouw echt in de omgeving. En zo aan de oevers van de Oude IJssel heeft het alles in zich om een prachtplek te worden."

(Be)leefbaarheid
De bouw maakt een einde aan een lange tijd waarin de plek een rotte kies in Ulft was. Sinds de brand in 2010 stond de ruïne zes jaar te verpieteren achter door onkruid overwoekerde hekken, tot ergernis van velen. In dagblad De Gelderlander werd De Sluis zelfs al eens een ‘afzichtelijke plek’ genoemd. Het nieuwe complex staat garant voor een stevige kwaliteitsimpuls die bijdraagt aan de (be)leefbaarheid van de omgeving. De Sluis wordt weer een warm kloppend hart, voor de naaste omgeving en Ulft als geheel

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: