Nieuw: Zo heurt het

1 september 2014 |
Nieuw: Zo heurt het<

Vanaf september zal Anne-Marie van Leggelo tips en adviezen ten aanzien van etiquette geven in De RestaurantKrant. Gewapend met een vlotte pen en haar deskundige blik is zij nietsontziend wanneer het etiquette betreft. In de septemberuitgave van De RestaurantKrant laat zij zien wat er allemaal mis kan gaan bij de ontvangst in het restaurant. Alvast een voorproefje:

Erg onpersoonlijk
Met veel bombarie opende het nieuwe ‘place to be’-restaurant haar deuren. Het was me gelukt een tafeltje te reserveren. Ik was erg benieuwd, want de locatie was geweldig en de inrichting stijlvol, trendy en verrassend. Het publiek idem dito. Het eten was top met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en het personeel aardig en hardwerkend. Toch heeft het bijna een jaar geduurd voordat ik daar weer aan dat tafeltje zat.
Waarom? Het was erg onpersoonlijk.

Wat was je naam?
Bij binnenkomst zag ik een charmante dame die de deur opendeed, maar me niet echt aankeek tijdens de begroeting. Vervolgens de ‘good looking’ jongeman die me mijn naam vroeg met de woorden: ‘wat was je naam?’, waarop hij mij de rug toekeerde. Mijn jas werd niet aangenomen en er ontstond een verhitte discussie naast me tussen twee gastvrouwen over een dubbele reservering. De begeleiding naar de tafel van de ober die, in te rap tempo, ons vooruit ging en al wegliep voordat wij zaten. Helaas was deze eerste indruk niet meer goed te maken met het overheerlijke eten in de sfeervolle setting. De toon was gezet. Zo jammer en tegelijkertijd zo onnodig.

Verder lezen?
Dat kan in de septembereditie van De RestaurantKrant. Houd de brievenbus en de website dus goed in de gaten.
"ADVIEZEN NODIG? ANNE-MARIE VAN LEGGELO KAN JE VERDER HELPEN. KLIK OP DEZE LINK VOOR DE WEBSITE VAN HAAR ETIQUETTEBUREAU":http://www.etiquettebureau.com/en/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: