Jonge ondernemers winnen 2 jaar gratis huur

1 mei 2015 |
Jonge ondernemers winnen 2 jaar gratis huur<

Vandaag werden Cesare Bentvelzen (24) en Carmen Visser (23) uit Amersfoort met hun horecaconcept ‘Buuf in de Serre’ uitgeroepen tot
winnaars van de Hart & Ziel wedstrijd van de Mariënhof. Zij winnen daarmee een eigen plek in de Serre waar zij het publiek binnenkort laten genieten van hun ambachtelijke taarten.

Foto (v.l.n.r.: Pieter Aalbers, Carmen Visser, Cesare Bentvelzen, Adriaan Derksen)

Live pitch voor jury en publiek
Carmen Visser en Cesare Bentvelzen namen het tijdens de finale in de Mariënhof op tegen Wijnbar Miró van Eline Groenendijk en Erik van Bommel en Klooser van Stefanie van Pelt, Nandi Steegman en Joyce Giesen. Deze drie finalisten waren tijdens de voorrondes door de jury geselecteerd uit ruim 20 inzendingen.

Publiek stemt online
Tijdens de feestelijke finale pitchten de kandidaten hun concept voor jury en publiek. Voorafgaand aan de finale kon ook het publiek online meestemmen. Hier werd met ruim 2000 stemmen enthousiast gehoor aan gegeven. Met de stemuitslag en het eindoordeel van de vakjury kwam Buuf in de Serre als winnaar uit de bus.

Vliegende start om droom te realiseren
Cesare Bentvelzen en Carmen Visser ontvingen uit handen van pandbewaarder Pieter Aalbers een symbolische sleutel waarmee zij de deuren van de Serre mogen openen. Zij krijgen deze ruimte twee jaar lang kosteloos tot hun beschikking om hun droom te realiseren.

Startbedrag en coaching
Om ze te supporten overhandigde Nic Kors van Rabobank Amersfoort hen een cheque van 2,500 euro als startbedrag. Daarnaast zullen ook de leden van de jury beschikbaar zijn voor coaching. Dit zijn: Wim Wiersma, eigenaar W.O.W.-wines; Carla Schenk, PR-adviseur bij Edelman; Ivan Vierbergen, allround accountant en adviseur; Arjan de Boer, managing partner Food Inspiration; Jesse Smits, eigenaar Back to the brand; Bert van Wede, directeur Leerbedrijven en bedrijfsmatige ontwikkeling bij MBO Amersfoort; Kim van Velzen, social media strateeg en de pandbewaarders van de Mariënhof, Pieter Aalbers en Adriaan Derksen.

Taart centraal in Buuf in de Serre
Bij Buuf in de Serre staat taart centraal. Carmen Visser en Cesare Bentvelzen: “Onze taarten zijn ambachtelijk en eerlijk, gericht op smaak en niet op uiterlijk. Wat Buuf veelzijdig maakt, is een taartaanbod voor iedereen. De zoetekauw kan bij ons terecht maar wij hebben ook hartige taart op de menukaart staan. Taart kan eigenlijk op ieder moment van de dag en altijd. Of je nu jarig bent, een baaldag hebt, omdat je van iedere dag een feestje wilt maken of gewoon omdat het woensdag is. De taart kan genuttigd worden bij ons in de Serre maar we maken ze ook op bestelling.”

De Mariënhof terug aan de stad
Pieter Aalbers, pandbewaarder van de Mariënhof, kijkt uit naar de samenwerking: "Alle drie de finalisten sloten met hun concept perfect aan bij onze gedachtegang, de Mariënhof teruggeven aan de stad. Naast het ondernemen met Hart & Ziel sprong Buuf er bovenuit met de ambacht die van hun concept afspat. Voor een oud ambacht in een nieuw jasje is ons monumentale klooster natuurlijk erg geschikt."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: