Jonge ondernemers winnen 2 jaar gratis huur

1 mei 2015 |
Jonge ondernemers winnen 2 jaar gratis huur<

Vandaag werden Cesare Bentvelzen (24) en Carmen Visser (23) uit Amersfoort met hun horecaconcept ‘Buuf in de Serre’ uitgeroepen tot
winnaars van de Hart & Ziel wedstrijd van de Mariënhof. Zij winnen daarmee een eigen plek in de Serre waar zij het publiek binnenkort laten genieten van hun ambachtelijke taarten.

Foto (v.l.n.r.: Pieter Aalbers, Carmen Visser, Cesare Bentvelzen, Adriaan Derksen)

Live pitch voor jury en publiek
Carmen Visser en Cesare Bentvelzen namen het tijdens de finale in de Mariënhof op tegen Wijnbar Miró van Eline Groenendijk en Erik van Bommel en Klooser van Stefanie van Pelt, Nandi Steegman en Joyce Giesen. Deze drie finalisten waren tijdens de voorrondes door de jury geselecteerd uit ruim 20 inzendingen.

Publiek stemt online
Tijdens de feestelijke finale pitchten de kandidaten hun concept voor jury en publiek. Voorafgaand aan de finale kon ook het publiek online meestemmen. Hier werd met ruim 2000 stemmen enthousiast gehoor aan gegeven. Met de stemuitslag en het eindoordeel van de vakjury kwam Buuf in de Serre als winnaar uit de bus.

Vliegende start om droom te realiseren
Cesare Bentvelzen en Carmen Visser ontvingen uit handen van pandbewaarder Pieter Aalbers een symbolische sleutel waarmee zij de deuren van de Serre mogen openen. Zij krijgen deze ruimte twee jaar lang kosteloos tot hun beschikking om hun droom te realiseren.

Startbedrag en coaching
Om ze te supporten overhandigde Nic Kors van Rabobank Amersfoort hen een cheque van 2,500 euro als startbedrag. Daarnaast zullen ook de leden van de jury beschikbaar zijn voor coaching. Dit zijn: Wim Wiersma, eigenaar W.O.W.-wines; Carla Schenk, PR-adviseur bij Edelman; Ivan Vierbergen, allround accountant en adviseur; Arjan de Boer, managing partner Food Inspiration; Jesse Smits, eigenaar Back to the brand; Bert van Wede, directeur Leerbedrijven en bedrijfsmatige ontwikkeling bij MBO Amersfoort; Kim van Velzen, social media strateeg en de pandbewaarders van de Mariënhof, Pieter Aalbers en Adriaan Derksen.

Taart centraal in Buuf in de Serre
Bij Buuf in de Serre staat taart centraal. Carmen Visser en Cesare Bentvelzen: “Onze taarten zijn ambachtelijk en eerlijk, gericht op smaak en niet op uiterlijk. Wat Buuf veelzijdig maakt, is een taartaanbod voor iedereen. De zoetekauw kan bij ons terecht maar wij hebben ook hartige taart op de menukaart staan. Taart kan eigenlijk op ieder moment van de dag en altijd. Of je nu jarig bent, een baaldag hebt, omdat je van iedere dag een feestje wilt maken of gewoon omdat het woensdag is. De taart kan genuttigd worden bij ons in de Serre maar we maken ze ook op bestelling.”

De Mariënhof terug aan de stad
Pieter Aalbers, pandbewaarder van de Mariënhof, kijkt uit naar de samenwerking: "Alle drie de finalisten sloten met hun concept perfect aan bij onze gedachtegang, de Mariënhof teruggeven aan de stad. Naast het ondernemen met Hart & Ziel sprong Buuf er bovenuit met de ambacht die van hun concept afspat. Voor een oud ambacht in een nieuw jasje is ons monumentale klooster natuurlijk erg geschikt."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: