Nieuw event: Hartelijk Horeca

10 november 2015 |
Nieuw event: Hartelijk Horeca<

Organisator Mimicry lanceert het event Hartelijk Horeca, supplier expo voor horecaondernemers. Op maandag 25 en dinsdag 26 april
2016 vindt het nieuwe horeca-evenement plaats in het unieke en sfeervolle monumentale fabriekscomplex Hazemeijer Hengelo.

Foto: Mimicry organiseert ook het HorecaEvenTT in Assen

Horecabeurs in de Achterhoek
"Het idee van een horecabeurs in de Achterhoek is ontstaan vanuit de markt", legt Mimicry-eigenaar Jan Vlap uit. "Een groep ondernemers benaderde ons vorig jaar om te kijken naar de mogelijkheden van een nieuw op te zetten horecabeurs in hun eigen omgeving." Mimicry uit Sneek organiseert al bijna tien jaar HoreaEvenTT in de TT-hallen in Assen en heeft op deze manier een goede naam opgebouwd. "Men weet inmiddels hoe we grote evenementen organiseren, hoe we communiceren en dat we de lat altijd hoog leggen. Men heeft vertrouwen in ons."

Beleving
Vlap weet waarom de vraag naar een beurs in de Achterhoek is ontstaan. "De horecaleveranciers in deze omgeving bevinden zich in een soort niemandsland als het gaat om horecabeurzen: Hardenberg ligt een stuk noordelijker en als we naar het zuiden kijken, kom je al snel helemaal in Venlo terecht. Daarbij: wat is er mooier dan een eigen beurs, met een lokale en gemoedelijke sfeer?"

Compleet andere beurs
Hartelijk Horeca wordt volgens Vlap compleet anders dan de bestaande beurzen. Hij legt uit: "Wij maken geen gebruik van easy units, maar gebruiken zo’n veertig kopstands met alleen een achterwand. Iedereen behoudt hierdoor zijn eigen identiteit en uitstraling. Daarnaast zullen er presentatietafels en meerdere foodtrucks te vinden zijn en bovendien wordt er live gekookt." Het fabriekscomplex Hazemeijer Hengelo maakt het plaatje compleet en zorgt voor een uniek en industrieel karakter. "De sfeer van het gebouw voeren we in vele facetten en details door. Beleving is het sleutelwoord."

Goede bezoekers
Mimicry zet in op het aantrekken van goede bezoekers. "Uiteraard net zoals ze van ons gewend zijn in Assen", vertelt hij trots. Vlap weet dat de introductie van Hartelijk Horeca in de markt goed wordt ontvangen en nu al breed wordt gedragen. "Dat is fantastisch en geeft ons veel vertrouwen. De jaarlijkse terugkerende regiobeurs wordt het feestje van de Achterhoek."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: