Nieuw Coffee and Wine Lab in A'dam

25 mei 2012 |
Nieuw Coffee and Wine Lab in A'dam<

Bij het Coffee and Wine Lab, nieuw concept van Screaming Beans, kan men professionele workshops volgen op het gebied van koffie, thee of wijnen.

Koffieproeverijen
Met een groot scala aan koffiemachines, demonstraties en onder leiding van gediplomeerde sommeliers en barista’s, zullen cursisten alle geheimen van deze werelden ontdekken. Er is een keuze uit thuisbarista workshops, koffieproeverijen, wijnproeverijen en men biedt een cursus basiskennis wijn, thee en koffie.

Gevorderde barista's
Initiatiefnemer Dick van den Heuvel over het Lab: "We wilden een ruimte creëren om gevorderde barista’s en sommeliers bij te scholen maar tevens de geheimen van deze vakgebieden te ontsluiten voor de geïnteresseerde consument."

Nieuwe aanwinsten
Het team van Screaming Beans is onlangs uitgebreid met een aantal professionals op het gebied van wijnen, koffie en food. Zo maken Ruth Engels voorheen werkzaam bij Restaurant ’t Misverstant in Den Bosch, Jan Willem Ket afkomstig van Résidence Fontaine Royale in Amstelveen en Eva Rodenrijs, hiervoor nog werkzaam bij restaurant de Bokkedoorns in Overveen, deel uit van het team. Voor de koffiecursussen is hoofd barista Boaz Bosboom actief. Het Lab is zeven dagen per week geopend.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: