Nieuw Coffee and Wine Lab in A'dam

25 mei 2012 |
Nieuw Coffee and Wine Lab in A'dam<

Bij het Coffee and Wine Lab, nieuw concept van Screaming Beans, kan men professionele workshops volgen op het gebied van koffie, thee of wijnen.

Koffieproeverijen
Met een groot scala aan koffiemachines, demonstraties en onder leiding van gediplomeerde sommeliers en barista’s, zullen cursisten alle geheimen van deze werelden ontdekken. Er is een keuze uit thuisbarista workshops, koffieproeverijen, wijnproeverijen en men biedt een cursus basiskennis wijn, thee en koffie.

Gevorderde barista's
Initiatiefnemer Dick van den Heuvel over het Lab: "We wilden een ruimte creëren om gevorderde barista’s en sommeliers bij te scholen maar tevens de geheimen van deze vakgebieden te ontsluiten voor de geïnteresseerde consument."

Nieuwe aanwinsten
Het team van Screaming Beans is onlangs uitgebreid met een aantal professionals op het gebied van wijnen, koffie en food. Zo maken Ruth Engels voorheen werkzaam bij Restaurant ’t Misverstant in Den Bosch, Jan Willem Ket afkomstig van Résidence Fontaine Royale in Amstelveen en Eva Rodenrijs, hiervoor nog werkzaam bij restaurant de Bokkedoorns in Overveen, deel uit van het team. Voor de koffiecursussen is hoofd barista Boaz Bosboom actief. Het Lab is zeven dagen per week geopend.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: