Nieuw biercaf� in Amsterdam: Hoppa!

27 oktober 2015 |
<

Amsterdam is een nieuw biercafé rijker: Hoppa! Het proeflokaal voor lokaal gebrouwen biertjes bevindt zich in de voorkamer
van het Odeon gebouw. Op deze historische plek kunnen gasten elke dag terecht voor een Amsterdamse dorstlesser, een speciaal bier of een zware jongen.

Brouwen is booming
Bier brouwen is hot. Jonge lokale brouwers, zoals De Vriendschap, Pampus en de Amsterdam Brew Boys, maken unieke bieren door middel van traditionele technieken en nieuwe ingredi√ęnten. Met dit in het achterhoofd is HOPPA! ontstaan; een ode aan onze hoofdstad, ge√Įnspireerd door het verleden en gecre√ęerd voor de toekomst. Hiermee brengt HOPPA! de Odeon terug naar zijn oorsprong. Het gebouw werd in 1593 namelijk gebouwd als bierbrouwerij, genaamd ‚Äôt Witte Lamme.


Interieur
In dit kleine, knusse proeflokaal aan het Singel, dat doet denken aan een ouderwetse toog, is het contrast tussen oud en nieuw volgens de ondernemers meer dan duidelijk. De monumentale plafondschilderingen, de growlers aan de wand, de tegelwand met witjes en de marmeren schouw zijn de tegenhangers van de felle neon dip waar de ruimte in is gehuld. Met een uitzicht op de lager gelegen gracht kunnen gasten hier relaxen op de bank of hangen aan de massief houten bars.

Dertig lokale bieren
De bierkaart van HOPPA! bestaat uit dertig lokale bieren. Deze kunnen gasten niet alleen per fles of op de tap bestellen, want voor de echte bierfreaks introduceert HOPPA! zogenaamde growlers. Deze luchtdichte flessen, die dateren uit de negentiende eeuw, worden gevuld met maar liefst twee liter bier. Deze kunnen gasten ter plekke delen met vrienden.

Eigen brouwsel: Hop Hop
De liefde voor bier en brouwen beperkt zich niet alleen tot het proeflokaal zelf. Na een aantal goed gelukte maar ook minder succesvolle experimenten hebben eigenaren Bert van der Leden en Alex Jaspers HOPPA!‚Äôs eerste biertje gebrouwen. De eerste lading ‚Äėhop hop‚Äô, een speciaal bier ontwikkeld voor Asian streetfood restaurant Happyhappyjoyjoy, ligt al in het vat. Deze kruidige saison met citroengras, gember en kaneel zal binnenkort ook bij HOPPA! verkrijgbaar zijn.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: