Nieuw biercafé in Amsterdam: Hoppa!

27 oktober 2015
Nieuw biercafé in Amsterdam: Hoppa!

Amsterdam is een nieuw biercafé rijker: Hoppa! Het proeflokaal voor lokaal gebrouwen biertjes bevindt zich in de voorkamer
van het Odeon gebouw. Op deze historische plek kunnen gasten elke dag terecht voor een Amsterdamse dorstlesser, een speciaal bier of een zware jongen.

*Brouwen is booming*
Bier brouwen is hot. Jonge lokale brouwers, zoals De Vriendschap, Pampus en de Amsterdam Brew Boys, maken unieke bieren door middel van traditionele technieken en nieuwe ingrediënten. Met dit in het achterhoofd is HOPPA! ontstaan; een ode aan onze hoofdstad, geïnspireerd door het verleden en gecreëerd voor de toekomst. Hiermee brengt HOPPA! de Odeon terug naar zijn oorsprong. Het gebouw werd in 1593 namelijk gebouwd als bierbrouwerij, genaamd ’t Witte Lamme.


*Interieur*
In dit kleine, knusse proeflokaal aan het Singel, dat doet denken aan een ouderwetse toog, is het contrast tussen oud en nieuw volgens de ondernemers meer dan duidelijk. De monumentale plafondschilderingen, de growlers aan de wand, de tegelwand met witjes en de marmeren schouw zijn de tegenhangers van de felle neon dip waar de ruimte in is gehuld. Met een uitzicht op de lager gelegen gracht kunnen gasten hier relaxen op de bank of hangen aan de massief houten bars.

*Dertig lokale bieren*
De bierkaart van HOPPA! bestaat uit dertig lokale bieren. Deze kunnen gasten niet alleen per fles of op de tap bestellen, want voor de echte bierfreaks introduceert HOPPA! zogenaamde growlers. Deze luchtdichte flessen, die dateren uit de negentiende eeuw, worden gevuld met maar liefst twee liter bier. Deze kunnen gasten ter plekke delen met vrienden.

*Eigen brouwsel: Hop Hop*
De liefde voor bier en brouwen beperkt zich niet alleen tot het proeflokaal zelf. Na een aantal goed gelukte maar ook minder succesvolle experimenten hebben eigenaren Bert van der Leden en Alex Jaspers HOPPA!’s eerste biertje gebrouwen. De eerste lading ‘hop hop’, een speciaal bier ontwikkeld voor Asian streetfood restaurant Happyhappyjoyjoy, ligt al in het vat. Deze kruidige saison met citroengras, gember en kaneel zal binnenkort ook bij HOPPA! verkrijgbaar zijn.

~Christel Tuin~

Overig nieuws