New York Pizza draait beste jaar ooit in 2020 en breidt uit

5 januari 2021 | Redactie

New York Pizza, begonnen in 1993 in Amsterdam, heeft na een succesvol jaar in Nederland ambitieuze groeiplannen in België en Duitsland en gaat daarmee de landsgrenzen over.

Begin 2021 zijn vier Duitse en Belgische vestigingen in Leuven en Keulen geopend, daarmee worden de groeiambities van het bedrijf gerealiseerd om buiten Nederland de populaire pizza’s van New York Pizza te gaan verkopen. Op dit moment worden er op jaarbasis door New York Pizza zo'n 11.5 miljoen pizza's per jaar gebakken en zijn er meer dan 220 vestigingen door heel Nederland die worden geëxploiteerd door franchisenemers.

De bezorgdienst New York Pizza wil in 2021 richting de 10 vestigingen groeien in Vlaanderen. Op 28 december jl. is in Leuven de eerste New York Pizza vestiging geopend van België. In Duitsland gaat New York Pizza met een olievlek expansiestrategie voor Noordrijn Westfalen uitbreiden, door eerst in Keulen een goede voet aan de grond te krijgen. Naast de al langer bestaande New York Pizza vestiging in Keulen, was het nu het moment om in die stad afgelopen 28 december de tweede vestiging in Keulen te openen en gaat er begin maart een vestiging geopend worden.

Alle buitenlandse vestigingen worden gerund door lokale franchisenemers. Geïnteresseerden hebben zich gemeld voor nieuwe locaties, tevens is er voor nieuwe ambitieuze lokale franchisenemers ruimte om samen New York Pizza te laten groeien.

Het beste jaar ooit

New York Pizza is de grootste Nederlandse bezorgdienst, die dit jaar haar beste jaar ooit draait en nog steeds in bezit is van de eerste oprichters. In Nederland zag New York Pizza de omzet significant stijgen met zo’n 20% ten opzichte van afgelopen jaren. Dit jaar heeft New York Pizza het aantal bestellingen enorm zien oplopen.

Mede door corona, stegen het aantal als ook de groottes van de bestellingen. Er is een grote behoefte om ook thuis topkwaliteit pizza’s te kunnen consumeren en de uit eten beleving en gezelligheid in eigen huisomgeving te creëren. De pizza blijft qua prijskwaliteitsverhouding een voordelige optie ten opzichte van veel andere bezorgmaaltijden. 

Philippe Vorst, CEO en oprichter van New York Pizza: "We hebben een goed jaar achter de rug, dat is prettig voor de resultaten en continuïteit van ons bedrijf, en ook om als team samen met alle ondernemers die bij ons zijn aangesloten aan het werk te kunnen blijven. Ons succes voelt ook dubbel omdat we tegelijkertijd veel andere horecaondernemers zien die in de huidige omstandigheden met moeite het hoofd boven water kunnen houden. Ik heb groot respect voor de creatieve wijze waarop ook deze ondernemers hun klanten kunnen blijven bedienen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sligro lanceert herstartcampagne voor heel horeca-Nederland

Na een bizar jaar ligt er, met de aangekondigde opening van de terrassen op 28 april, een nieuw begin in het verschiet. Dat we elkaar weer mogen ontmoeten en samen kunnen genieten. Sligro wil op een hartverwarmende manier heel horeca-Nederland laten weten dat ze er voor ze zijn en graag met ze optre ...

Achtergronden Corona
15 procent Nederlanders bezoekt minder vaak horeca vanwege contactformulieren

Nu de terrassen weer gedeeltelijk heropend worden, zullen horecaondernemers hun bezoekers ook opnieuw moeten vragen om contactgegevens voor bron- en contactonderzoek. 14,9 procent van de Nederlanders bezoekt echter minder horeca vanwege de vraag om contactgegevens achter te laten. Dit en meer blijkt ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Internationaal Mensen
Naft bier wint gold award op internationale bierverkiezing

Het Gentse Naft bier, gebrouwen door Brandstof, een nieuwe brouwerij gestart door 2 jonge ondernemers uit Gent, valt in de prijzen op de Frankfurt International Trophy. De internationale bier- en wijnverkiezing - die jaarlijks plaatsvindt in Frankfurt in Duitsland - heeft uit meer dan 3800 bieren, w ...

KHN
KHN wil horeca volledig open voor 1 juni

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt dat de horeca sneller en onbeperkt open moet. Dat laat de brancheveniging weten middels een persbericht. KHN-voorzitter Robèr Willemsen vindt het openen van de terrassen onvoldoende. “Bij de aangekondigde versoepelingen per 28 april, wil KHN d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: