Nationale Horecadag uitgesteld

17 maart 2020 | Redactie

Nationale Horecadag wordt uitgesteld als gevolg van het coronavirus. De tweede editie van deze grootste landelijke open dag van de horeca zou op 15 april plaatsvinden. Maar nu de horeca zo zwaar getroffen wordt door de maatregelen van het kabinet om verspreiding van het virus te beperken, is er voorlopig geen reden voor een feestdag. En daarnaast zijn evenementen met meer dan 100 bezoekers verplicht afgelast.

Lennart Maas, initiatiefnemer van Nationale Horecadag: “Dit zijn ongekende tijden voor de horeca. De sluiting van horecabedrijven heeft enorme impact op duizenden ondernemers en medewerkers in de branche. Voorop staat nu dat we elkaar door deze vreselijke tijd heen helpen. Daar ligt alle prioriteit en focus.” Het is nog niet duidelijk naar welke datum de open dag wordt verplaatst. Daar wordt later een beslissing over genomen.

Samen sterk en elkaar helpen

Maas: “De organisatie van Nationale Horecadag wenst alle ondernemers en medewerkers ontzettend veel sterkte toe in deze moeilijke en onzekere tijd. Samen staan we sterk. Gastvrij, innovatief en ondernemend als we zijn. Vol goede en creatieve ideeën. Kijk bijvoorbeeld naar de chefs en restaurants die eigen gerechten van de menukaart gaan bezorgen, thuisbezorgen of de mogelijkheid bieden tot afhalen. Take-away op topniveau!”

Nationale Horecadag

Nationale Horecadag is de grootste open dag van de horeca en dé dag waarop werkgevers hun medewerkers in het zonnetje zetten. Vorig jaar deden meer dan 300 horecabedrijven mee, met onder andere kookworkshops, meet-en-greets met chefkoks en rondleidingen voor horecaprofessionals, werkzoekenden, zij-instromers, studenten en geïnteresseerden. Partners van Nationale Horecadag zijn VHC, SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), L1NDA en WijnSpijs. Maas: “Zodra de deuren van horecabedrijven weer open mogen, is iedereen van harte welkom onze geweldige branche te komen ervaren!”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: