Drietal keurmerken voor Gouden Engel

1 mei 2013 |
Drietal keurmerken voor Gouden Engel<

De Molenwinkel van Maalderij De Gouden Engel in Koedijk en koffieschenkerij De Molenschuur hebben het EKO-keurmerk ontvangen. Aangezien De Gouden Engel het keurmerk als producent al
heeft, is het bedrijf, naar eigen zeggen, de eerste onderneming in Nederland met alle drie de EKO-keurmerken.

De Molenwinkel
Molen De Gouden Engel is in 2008 gebouwd, uit de nalatenschap van een oude molenaarsfamilie. Vincent Kraan maalt er biologische tarwe, spelt, rogge, haver en boekweit. Het meel wordt samen met andere biologische producten in de Molenwinkel verkocht. Om voor het EKO-keurmerk Winkels in aanmerking te komen is het assortiment van een winkel voor minstens 90 procent biologisch. In drie van de vier groepen AGF, brood, zuivel, vlees honderd procent.

Koffieschenkerij De Molenschuur
Koffieschenkerij De Molenschuur heeft tegelijkertijd het EKO-keurmerk Horeca gekregen. Op twee producten na - duurzaam ijs en een streekbier - is de hele kaart biologisch. Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant voor minimaal veertig procent biologisch inkopen. De Gouden Engel is bijna geheel biologisch en daarom voor meer dan 80 procent gecertificeerd. Het EKO-keurmerk wordt uitgegeven door de onafhankelijke Stichting EKO-keurmerk.

Op de foto Het team van De Gouden Engel

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: