Drietal keurmerken voor Gouden Engel

1 mei 2013
Drietal keurmerken voor Gouden Engel

De Molenwinkel van Maalderij De Gouden Engel in Koedijk en koffieschenkerij De Molenschuur hebben het EKO-keurmerk ontvangen. Aangezien De Gouden Engel het keurmerk als producent al
heeft, is het bedrijf, naar eigen zeggen, de eerste onderneming in Nederland met alle drie de EKO-keurmerken.

*De Molenwinkel*
Molen De Gouden Engel is in 2008 gebouwd, uit de nalatenschap van een oude molenaarsfamilie. Vincent Kraan maalt er biologische tarwe, spelt, rogge, haver en boekweit. Het meel wordt samen met andere biologische producten in de Molenwinkel verkocht. Om voor het EKO-keurmerk Winkels in aanmerking te komen is het assortiment van een winkel voor minstens 90 procent biologisch. In drie van de vier groepen AGF, brood, zuivel, vlees honderd procent.

*Koffieschenkerij De Molenschuur*
Koffieschenkerij De Molenschuur heeft tegelijkertijd het EKO-keurmerk Horeca gekregen. Op twee producten na - duurzaam ijs en een streekbier - is de hele kaart biologisch. Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant voor minimaal veertig procent biologisch inkopen. De Gouden Engel is bijna geheel biologisch en daarom voor meer dan 80 procent gecertificeerd. Het EKO-keurmerk wordt uitgegeven door de onafhankelijke Stichting EKO-keurmerk.

*Op de foto* Het team van De Gouden Engel

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws