Mocca d'Or presenteert de koffiebeleving

27 februari 2012 |
Mocca d'Or  presenteert de koffiebeleving<

Koffiebranderij Mocca d’Or laat op de Nationale Lunchroomdag zien hoe koffie binnen de lunchroom gepresenteerd zou
moeten worden voor een optimale koffiebeleving bij de gast. Bezoekers van dit evenement kunnen aan de bar van Mocca d’Or onder andere de allerbeste en mooiste espresso’s en cappuccino’s proeven. Barista Nick Pruis presenteert de zogeheten ‘Latte Art’, oftewel het maken van figuurtjes op de espressokoffie met perfect opgeschuimde melk.

Barista Nick Pruis
Nick Pruis is één van dé barista's in Nederland, getuige zijn vier maal behaalde plek in de top 10 van het Nederlands Kampioenschap Latte Art waarbij hij derde van Nederland is geworden. Nick geeft bij Mocca d’Or veel barista trainingen aan horecabedrijven. Daarnaast wordt hij veel gevraagd om zijn 'latte art' kunsten te vertonen op beurzen en events.

Latte Art
Het is een veelgehoorde kreet binnen de horeca: het moet lekker zijn, maar het oog wil ook wat. Dus, restaurants en lunchrooms van hoog niveau, zorgen ervoor dat de gerechten op de borden fraai worden gedecoreerd. Voor de cappuccino geldt eigenlijk hetzelfde. Het smaakt fantastisch, maar met een hartje, een blaadje of een ander figuurtje in het melkschuim, ziet het er net iets leuker uit. Onder de barista's zijn die figuurtjes zelfs tot een ware kunstvorm verheven die bekend zijn onder de naam 'latte art'. Dat gaat op uiterst professionele wijze, want ieder jaar worden er nationale en internationale kampioenschappen georganiseerd.

Inschrijven Nationale Lunchroomdag
Op 19 maart 2012 zal de vierde editie van de Nationale Lunchroomdag plaatsvinden in de Cooking en Baking Plaza van Levens te Gilze met als thema ambachtelijk genieten. Via het formulier op de website van de Nationale Lunchroomdag kunt u zich direct aanmelden. Schrijf u snel in, want vol is vol.
Op de foto: Nick Pruis

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Liveblog: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: