Visie voor gastvrijheidseconomie

12 december 2014 |
Visie voor gastvrijheidseconomie<

Gisteren heeft de voorzitter van het topteam Gastvrijheidseconomie, Theo Ruijs, de eindrapportage ‘Actieagenda’s en
sleutelprojecten’ overhandigd aan minister Kamp. Op uitnodiging van de minister heeft het topteam samen met de sector een visie voor de gastvrijheidseconomie ontwikkeld.

In oktober vorig jaar werd het startdocument aan de minister gepresenteerd. In nauwe samenwerking met de achterban is dit document verder uitgewerkt tot een eindrapportage met concrete actieagenda’s en sleutelprojecten.

Vebinden
In het rapport staat de ambitie centraal om het veelzijdige aanbod in de gastvrijheidsector te verbinden en beter vindbaar en verrassend te maken. Tegelijkertijd moet er nieuwe vraag naar nieuwe bestemmingen in ons land worden gefaciliteerd. Het team wil dit bereiken door de komende jaren in te zetten op excellente gastvrijheid, een internationaal concurrerende en innoverende sector en een aantrekkelijke samenleving voor de binnenlandse en buitenlandse bezoeker.

BREED GEDRAGEN VISIE
Uitgangspunt voor het topteam is uiteraard een breed gedragen visie. Ondernemers, beleidsmakers, overheden, onderwijs en young professionals hebben hun visie en ideeën kunnen inbrengen. De input is verwerkt in concrete actieagenda’s en sleutelprojecten. Theo Ruijs: “Wezenlijk is ook dat per sleutelproject de organisaties zijn benoemd die als trekkers van dat project fungeren. Zij gaan de betrokken partijen mobiliseren zodat de beoogde resultaten in goede samenwerking kunnen worden gerealiseerd.” In de komende fase worden de actieagenda’s en sleutelprojecten uitgewerkt tot concrete projectplannen en geoperationaliseerd.

MEER LEZEN OVER HORECA & ECONOMIE? KLIK HIER!
Sector van economisch belang
Nederland biedt veel verschillende belevenissen per vierkante kilometer. Binnen een gevarieerd landschap met grote cultuurhistorische waarde en iconen hebben meer dan 50.000 ondernemers een sterke sector opgebouwd die ertoe doet. De sector is met 590.000 banen de derde werkgever van ons land en levert jaarlijks € 65 miljard aan inkomsten. Daarnaast levert de sector een wezenlijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners door de balans tussen wonen, werken en ontspannen te optimaliseren en daarmee ‘the quality of life’ in Nederland te vergroten.

Topteam
Het topteam Gastvrijheidseconomie is opgericht op uitnodiging van minister Kamp en bestaat uit: Theo Ruijs (voorzitter topteam, Hotel Theater Figi & Slot Zeist), Cees Slager (Molecaten), Ger Swinkels (restaurant De Zwaan), Hein van Oorschot (NHTV), Jos Vranken (NBTC Holland Marketing), Guido Landheer (Ministerie van Economische Zaken), Alex van Hooff (Burger’s Zoo) en Seger van Voorst tot Voorst (Nationaal Park De Hoge Veluwe).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: