Meer vega menu's voor kinderen

30 mei 2013
Meer vega menu's voor kinderen

De Vegetariërsbond roept eetgelegenheden op om meer gezonde en vleesvrije kindermenu’s aan te bieden. Uit onderzoek van de bond blijkt dat kinderen op dit moment alleen ongezonde keuzes (friet, snacks of
pannenkoeken) hebben. De vegetarische keuzemogelijkheid is in de eetgelegenheden niet vaak terug te zien.

*Onder de maat*
Volgens de Vegetariërsbond zijn veel kindermenu’s voedingskundig onder de maat. ”Nederlanders maken zich zorgen over obesitas, en restaurantketens kunnen vaak relatief gemakkelijk een goed en gezond voorbeeld geven”, aldus Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond. Ook zegt hij dat het belangrijk is dat de mogelijkheid voor een vegetarisch kindermenu bestaat: “ Steeds meer ouders kiezen er voor om hun kind vegetarisch of flexitarisch op te voeden.”

*Onderzoek*
Het onderzoek is gedaan onder de restaurantketens McDonald’s, Burger King, La Place, Van der Valk, Ribhouse Texas, Landal Greenparks, AC Restaurants, Gonzales BBQ. Uit het onderzoek scoorde Van der Valk het beste.

*Hoe dan?*
Qua vegetarisch aanbod is er volgens de bond een wereld te winnen. Dan kan bijvoorbeeld door kleine kaaskroketjes, vleesvrije bitterballen of kipnuggets en Vietnamese loempiaatjes.

~Maud Vissers~

Overig nieuws